Labdarúgó NB I – Blamálta magát a Nyíregyháza

Az újonc Nyíregyháza Spartacus házigazdaként a 90. percben egyenlítve 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó NB I 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A ZTE nem volt messze attól, hogy megszerezze idénybeli első idegenbeli győzelmét, így viszont nyeretlenségi sorozata duzzadt négymeccsesre.

Története 400. élvonalbeli mérkőzésén a Nyíregyháza egymást követő két vereség után szerzett ismét pontot.

11. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC-Zalaegerszegi TE FC 1-1 (0-1)

Nyíregyháza, v: Pintér

gólszerzők: Nagy D. (90.), illetve Mim (15.)

Hírdetés

sárga lap: Alaxai (64.), Keresztes (93.), Evangelu (8.), Safronov (36.)

Nyíregyháza:

————

Tóth B. – Baki, Alaxai, Keresztes – Gresó (Pinte, 74.), Keita (Eppel, a szünetben), Toma, Nagy B. (Leon, 74.) – Kovácsréti (Kvekeskiri, 68.), Ramos (Oláh, 85.), Nagy D.

Zalaegerszeg:

————-

Gundel-Takács – Szendrei, Evangelu, Ipalibo, Csóka (Dénes, 77.), Mim (Várkonyi, 78.) – Csonka, Sankovic, Safronov – Croizet (Németh D., 85.), Medgyes (Kiss B., a szünetben)

A ZTE szinte rögtön a kezdés után átadta a területet a hazaiaknak, akik ugyan komoly mezőnyfölényben futballoztak, de nem tudtak veszélyes lehetőségeket kidolgozni. A vendégek az első valamire való próbálkozásukat gólra váltották, a Nyíregyháza első igazi helyzetére az első játékrész ráadásáig kellett várni, de ekkor Gundel-Takács bravúrral védett.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Nyíregyháza irányított, az 59. percben Gresó járt közel az egyenlítéshez, de a kapufa a vendégekkel volt. A ZTE-nek gyakorlatilag minden erejét lekötötte a védekezés, és úgy tűnt, sikerrel jár, de végül a rendes játékidő utolsó percében egy szöglet után a hazaiak kapitánya, Nagy fejelt a hálóba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »