Egy friss felmérés szerint Zelenszkij elvesztené az elnökválasztást, ahogy a jelenlegi politikai pártok többsége is

Egy friss felmérés szerint Zelenszkij elvesztené az elnökválasztást, ahogy a jelenlegi politikai pártok többsége is

Az elmúlt hetekben Ukrajnában több közösségi oldalon is felmerült a parlamenti és elnökválasztás témája, annak ellenére, hogy jelenleg Ukrajna törvényei nem teszik lehetővé ilyen választás megtartását (megjegyezzük gyakorlatban sem nagyon lehetne kivitelezni). Ezzel kapcsolatban született egy szociológiai felmérés, amely szerint Volodimir Zelenszkij nagy valószínűséggel elveszítené az elnökválasztást, és inkább egy olyan személyt tudna győzni, akinek van harci tapasztalata, vagy valamilyen módon kapcsolóddik a hadsereghez. És lám, az Ukrajinszka Pravdának erről teljesen logikus módon Valerij Zaluzsnij tábornok jutott eszébe, akit Zelenszkij épp politikai okokból száműzött Londonba nagykövetnek.

Az elég részletes közvélemény-kutatás eredményei egyébként arra utalnak, hogy valószínűleg a 2019-es elnökválasztáshoz hasonló különbség alakulna ki. Akkor Zelenszkij 73,17 százalékkal győzött (hozzátesszük, a béke ígéretével), a regnáló elnök, Petro Porosenko pedig 24,5 százalékkal bukott el.

Hírdetés

A felmérés szerint most ugyanezt ismétlődne meg, de Zelenszkij maradna alul, és valaki más győzne. A kérdés az, hogy ki. A kutatás egyértelműen Valerij Zaluzsnijt emeli be a képbe alternatívaként. Valószínűleg nem véletlenül. A számok pedig – még ha nem is bízhatunk meg bennük teljesen – magukért beszélnek.

Néhány érdekes adat a felmérésből:

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »