Alpesisí vk – Hirscher visszatér az idénynyitón

Alpesisí vk – Hirscher visszatér az idénynyitón

Alpesisí vk – Hirscher visszatér az idénynyitón Mészáros Richárd2024. 10. 26., szo – 12:24

Az osztrákok legendás sízője, Marcel Hirscher bejelentette, hogy – holland színekben – rajthoz áll az alpesisí világkupa-sorozat söldeni idénynyitójának vasárnapi versenynapján, óriásműlesiklásban.

Hírdetés

A 35 éves Hirscher – aki 2019 szeptemberében visszavonult – minden idők legeredményeseb férfi sízője. Olimpián három (két arany, egy ezüst), világbajnokságon pedig 11 (hét arany, négy ezüst) érme van, a világkupában 2012 és 2019 között rekordot jelentően sorozatban nyolcszor nyert, emellett 12-szer végzett szakági pontverseny élén, 67 futamot nyert és 138 versenyen állt dobogóra. 

A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) júliusban úgy döntött, hogy az új szezontól szabadkártyás rendszert vezet be, amely lehetővé teszi a már visszavonult versenyzőknek a vk-részvételt. Hirscher, aki édesanyja szülőhazája, Hollandia színeiben indul Ausztriában, ezt a lehetőséget használja most ki. 

„Nagyon boldog vagyok és egyben nagyon izgatott. A fizikai állapotommal elégedett vagyok, fiatalabbnak érzem magam, mint amikor visszavonultam” – mondta a sportember, aki korábban többször úgy nyilatkozott, nem akar újra versenyezni, idén áprilisban mégis a visszatérés mellett döntött.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »