Megalakulásának 75. évfordulóját ünnepelte a Csemadok Galántai Területi Választmánya

Megalakulásának 75. évfordulóját ünnepelte a Csemadok Galántai Területi Választmánya

Megalakulásának 75. évfordulóját ünnepelte a Csemadok Galántai Területi Választmánya Tornyai Bianka2024. 10. 26., szo – 07:43 Galánta |

A Csemadok galántai székházánál tartott koszorúzással, majd a Városi Művelődési Központban szervezett megemlékezéssel ünnepelte a Csemadok Galántai Területi Választmánya a szervezet megalakulásának 75. évfordulóját. Az alapszervezetek képviselői, a Csemadok vezetőségi tagjai kitüntetéseket, emléklapokat vettek át.

Péntek délután a Csemadok galántai székházánál tartott koszorúzással kezdődött a Csemadok Galántai Területi Választmányának ünnepsége, amelyet a szervezet megalakulásának 75. évfordulója alkalmából szerveztek. A Kodály Zoltán Gimnázium két diákja, Bitter Karolina verssel, Tyukos Boglárka énekkel köszöntötte az egybegyűlteket. Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára ünnepi beszédében erdőhöz hasonlította a szervezetet, amelyben a fák jelképezik a tagokat, akiknek nagyon fontos, hogy újabb csemetéket neveljenek fel, a csemeték viszont nem fejlődhetnek az öreg faóriások árnyékának védelme nélkül.

Hírdetés

Az egybegyűltek koszorúkat helyeztek el a Csemadok székházán lévő emléktábláknál és az épület mellett álló kopjafáknál.

Az ünnepség a Városi Művelődési Központban folytatódott ünnepi beszédekkel, emléklapok és kitüntetések átadásával. A programot az elmúlt évek országos versenyeinek, rendezvényeinek, fesztiváljainak díjazottjainak műsora tette színessé.

A területi emlékünnepélyről szóló részletes beszámolónkat később olvashatják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »