Šutaj Eštok: Lezártuk a rendőrháborút, megállítottuk az illegális migrációt

Šutaj Eštok: Lezártuk a rendőrháborút, megállítottuk az illegális migrációt

Šutaj Eštok: Lezártuk a rendőrháborút, megállítottuk az illegális migrációt Kulcsár Péter2024. 10. 25., p – 19:53

A belügyminisztérium elmúlt egy évének legnagyobb sikere, hogy véget vetett a rendőrháborúnak és megállította az illegális migrációt – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter.

„A rendőrségen belüli harcnak vége. Szlovákia 30 éves létezése során most a legjobb a biztonsági szervek, a Szlovák Információs Szolgálat, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a Katonai Hírszerzés és a rendőrség együttműködése” – szögezte le Šutaj Eštok.

Hírdetés

A második legnagyobb sikernek az illegális migráció megállítását tartja. „Amióta kormányon vagyunk, 95%-kal esett vissza az illegális migráció” – jelentette ki a belügyminiszter.

Kiemelte a rendőrségi állomány stabilizálása érdekében adott 5000 eurós támogatást, a rendőröknek nyújtott lakhatási támogatás 100 euróval való megemelését, és az összeg jövőre átlagban további 200 euróval emelkedik.

A jövő évi feladatok között említette a miniszter további ügyfélközpontok átadását, a válságkezelés új koncepciójának kidolgozását, az önkéntes tűzoltószervezetek támogatását, és összességében a rendőrök munkakörülményeinek javítását.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »