SaS: A populisták kormánya nyugalom helyett káoszt hozott

SaS: A populisták kormánya nyugalom helyett káoszt hozott

SaS: A populisták kormánya nyugalom helyett káoszt hozott Kulcsár Péter2024. 10. 25., p – 16:10

Robert Fico (Smer) populista és hazug kormánya egy év alatt az ígért nyugalom helyett csak káoszt teremtett, „kiengedi a bűnözőket, sértegeti a nőket és általános adóemelést hajt végre” – jelentette ki Branislav Gröhling, az SaS elnöke.

Végig arról szónokoltak, hogy nyugalom lesz az országban, ehelyett eluralkodott a káosz, és minden drágul” – mondta a párt pénteki sajtótájékoztatóján Gröhling. Mária Kolíková, a párt alelnöke hozzátette, a kormány emberei megszöknek az igazságszolgáltatás elől. „Ez az igazságügyi miniszter munkájának eredménye” – mondta. Bírálta a Különleges Ügyészség és a korrupció és szervezett bűnözős elleni speciális részlegek megszüntetését.

Hírdetés

Marián Viskupič (SaS) rámutatott, hogy a kormány egy év alatt lefékezte a gazdasági növekedést, a közkiadások terén nulla eurót takarított meg, csakis a tanácstalanságát bizonyította. „Nem javította a költségvetési gazdálkodást, nem dolgozott ki strukturális reformokat, nem tudta visszafogni a közkiadásokat. Ezzel szemben emelte az adókat, illetékeket, és csökkentette a második nyugdíjpillérbe kerülő járulékot. A tranzakciós adó pedig újabb szög a gazdaság koporsójába” – mondta Viskupič.

Tomáš Szalay (SaS) szerint a kormányfő nem foglalkozik az egészségüggyel, Fico a koalíciós partnerére hárítja a felelősséget. „Egy év alatt rosszabb lett az egészségügy helyzete, holott rekordösszeg jutott az ágazatnak” – tette hozzá. A legsúlyosabb problémának azokat az információkat tartja, hogy nem reális a pozsonyi (Bratislava) központi kórház megépítése. Emellett káosz van az állami Általános Egészségbiztosítónál (VšZP), amely pazarolja a biztosítottak pénzét.

Juraj Krúpa (SaS) elmondta, Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter bomlasztja a rendőrséget, rengetegen távoznak, és a rendőrök tiltakoznak a miniszter lépései ellen. A védelmi minisztériumot azért bírálta Krúpa, mert az ukrajnai háborún keres, Juraj Blanár (Smer) külügyminiszter pedig szégyent hoz Szlovákiára külföldön, a tárcájánál pedig tisztogatásokat hajt végre.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »