Élen telelnek a szentmihályfaiak

Élen telelnek a szentmihályfaiak

Élen telelnek a szentmihályfaiak Orosky Tamás2024. 10. 24., cs – 15:04

Szombaton Pozsonyeperjesen gólokban bővelkedő összecsapáson zsákmányoltak három pontot a szentmihályfaiak a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. (AG Sport) fociligájának 12. fordulójában.

A 4:3-as győzelemnek is köszönhetően a vendégek egy fordulóval az őszi idényzáró előtt behozhatatlan előnyre tettek szert, jövő év márciusában már biztosan az élről fordulnak majd.

„Még annak ellenére is sikerrel vettük a pozsonyeperjesiek jelentette akadályt, hogy a kezdőcsapat öt játékosát kellett pótolnunk. Háromszor vezettünk, a vendéglátók háromszor egyenlítettek, Daniel góljára már nem érkezett válasz, három ponttal tértünk haza. Négy ponttal előzzük meg a második helyezett Vásárút alakulatát, az élen telelünk” – elevenítette fel legutóbbi sikerüket, annak hozadékát Varga Dezső, a szentmihályfaiak edzője.

Hírdetés

Nyáron sokan azt rebesgették, hogy Szentmihályfán nem lesz folytatás… 

„Én is hallottam ezt a változatot. Szerencsére nem lett igazuk a rémhírterjesztőknek. Helybeli vagyok. Gondolom, ezért is esett rám a polgármester választása. Felkérésére igent mondtam, belevágtam. Nem voltunk egyszerű helyzetben, ugyanis nyáron heten távoztak a keretből. Robogóra pattantam, meccsekre jártam, megszólítottam a kiszemelteket. Tegyem hozzá: a DAC-ból, mely korábban kiapadhatatlan forrást jelentett a csallóközi klubok számára, már alig lehet a térségből származó játékost igazolni. Csak mutatóban vannak… Természetesen a Dunaszerdahelyi járás határain kívüliek is a látókörömbe kerültek. Nem volt egyszerű, de sikerült feltölteni, megerősíteni a keretet” – folytatta a gondolatsort a DAC-ban nevelkedett labdarúgó, aki fénykorában az élvonalban szerepelt.

Újdonsült védenceivel vereséggel rajtolt el, a nyitányon a diósförgepatonyiak fektették két vállra (2:1) az őszi elsőt. Ez még augusztus 4-én volt, azóta veretlenül menetel a Varga-legénység. Érdekes módon idegenben jóval gólerősebb az éllovas. 

„Olyan edzők keze alatt tanultam a szakmát, mint Szikora György, Dušan Radolský, Anton Dragúň, Ladislav Kuna. Posztomat tekintve védő voltam, edzőként a támadófocit preferálom. Otthon, idegenben egyaránt. Kisudvarnokban 5:1, Gellében 6:1, Nagypakán 6:2 arányban diadalmaskodtunk. Fontos momentum, hogy legnagyobb riválisainkat sikerült legyőznünk. Szeptember második felében egy hét leforgása alatt kilenc pontot gyűjtöttünk be, ami döntőnek bizonyul az őszi végelszámolásnál. A vasárnap délelőtti szezonzárón Csilizradvány kollektíváját fogadjuk. Győzelemmel szeretnénk elköszönni szurkolóinktól, pontot tenni a sikeres fociősz végére” – fogalmazott a sikerkovács, aki a területi bajnokságban korábban a nyékvárkonyiakat és a vásárútiakat vezette bajnoki címhez. Vajon erre fókuszál Szentmihályfán is?

„A falu él a focival. Élvezzük a település polgármesterének a támogatását, akcióképes vezetőség segíti a munkámat. Azt is fontosnak tartom, hogy erős a cserepadunk. A vasárnapi kapuzárás után még egy ideig edzésben maradunk. A holt idényben erősítésekkel szeretném növelni a csapaton belüli versenyhelyzetet. Konkrétan két csatárra, egy védőre gondolok. Annak ellenére, hogy az élen tanyázunk és a pluszpontok számát tekintve 14-nél tartunk, a földön maradunk. Szerintem a bajnoki évad végén az első négy között végezhetünk. Ebben minden benne van.”


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »