A zágrábi diákok nem akarnak iskolába járni, egy 9 éves fiú zaklatja őket

A zágrábi diákok nem akarnak iskolába járni, egy 9 éves fiú zaklatja őket

A horvát fővárosban, Zágrábban mintegy ezer általános iskolás bojkottálta az órákat kedden, mert visszatért az iskolába egy kilencéves kisfiú, aki osztálytársait zaklatja. Erről az AFP ügynökség számolt be a HRT horvát állami televízióra hivatkozva.

A problémás fiú zaklatás miatt kénytelen volt elhagyni előző iskoláját, miután minden osztálytársa kijelentkezett miatta az iskolából.

A szülők szerint a fiú erőszakos fizikai támadásokkal, fenyegetéssel, szexuális zaklatással és becsmérlő beszéddel fenyegeti osztálytársait. A helyi média azt írta, hogy a legtöbb osztálytársának szakembertől kellett segítséget kérnie. Az AFP szerint az eset megrázta az ország oktatási rendszerét.

Hírdetés

Október elején a diákok öt napig bojkottálták az órákat, aminek következtében a problémás fiú abbahagyta az iskolába járást. Hétfőn azonban visszatért egy asszisztenssel. Az iskola igazgatója lemondott, okként az iskolára nehezedő „nyomásra” hivatkozott.

Szülők százai gyűltek össze kedd este az iskola előtt. Az iskola kerítésén transzparenseket helyeztek el, ilyen feliratokkal: „Segítsetek a fiúnak! Cselekedjetek!” vagy „Ki bukott meg a rendszeren belül?”. A gyermekeik biztonságáért aggódó szülők azt mondják, nem a fiú ellen tiltakoznak, hanem egy szerintük hatástalan rendszer ellen.

Radovan Fuchs horvát oktatási miniszter felszólította a gyerekeket, hogy térjenek vissza az iskolába. „Garantáljuk a tanítási folyamat normális menetét. Ez egy nagyon szomorú történet” – mondta.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »