Pénzügyi Hatóság: A számlákat ellenőrizték, rendőri túlkapás nem volt a pozsonyi szórakozóhelyeken

Pénzügyi Hatóság: A számlákat ellenőrizték, rendőri túlkapás nem volt a pozsonyi szórakozóhelyeken

Pénzügyi Hatóság: A számlákat ellenőrizték, rendőri túlkapás nem volt a pozsonyi szórakozóhelyeken Török Máté2024. 10. 22., k – 14:44 Pozsony |

Több mint 240-szer tartott ellenőrzést a Pénzügyi Hatóság Pozsonyban júliustól szeptember végéig, hét esetben a rendőrség is közreműködött, összegezte Jozef Kiss az állami szerv elnöke. Hangsúlyozta, hogy a számlák kiadására és illegális foglalkoztatásra fókuszáltak. Egyes szemtanúk szerint viszont aránytalanul jártak el a rendőrök legalább két esetben.

Kiss úgy nyilatkozott a védelmi bizottság ülése után, hogy nem is razziákról, hanem gazdasági bűncselekményre irányuló ellenőrzésről van szó. 

Elmondása alapján komoly gondot okoz országosan a gazdasági bűncselekmények száma: éves szinten 41 százalék a be nem jelentett bevétel aránya. Az elmúlt három hónapban 80 esetben bizonyított adócsalást a hivatal szórakozóhelyeken és éttermekben.

Lucia Kurilovská belügyi államtitkár közölte, a rendőrség a helyszíni intézkedéseknek köszönhetően értesült arról, hogy a vendéglátóipari egységekben olyan személyek tartózkodhatnak, akik saját használatra vagy terjesztésre kábítószereket birtokolnak.

Ez nem tervezett akció volt, ahol kemény fellépést készítettek elő 

Hírdetés

– fogalmazott Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány.

Kiss tagadja, hogy öncélúan vették volna célba a két szórakozóhelyet, amelyeknek az ellenőrzésére többen reagáltak.

Marián Saloň (Smer) a védelmi bizottság tagja azt üzente az ellenzéknek, hogy a talált kábítószer mennyiségével ne foglalkozzon.

Az ellenzéki képviselők többször hangsúlyozták, hogy a szemtanúk szerint aránytalanul jártak el a rendőrök a szórakozóhelyeken.

Mária Kolíková (SaS) felszólította a belügyminisztériumot, hogy vizsgáltassa ki a rendőri bánásmódot.

„Ahelyett, hogy a dílerek és a szervezett drogtevékenység ellen küzdelemre összpontosítanánk, az elnyomáshoz és fiatalság zaklatásához folyamadunk a vendéglátásban és az utcán” – fogalmazott Juraj Krúpa (SaS) bizottsági tag.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »