Izrael pénzügyi célpontokat támadott Libanonban – videó

Izrael pénzügyi célpontokat támadott Libanonban – videó

2024. 10. 21.

Az izraeli légierő a libanoni banki szektort sem kímélte számos s pénzügyi központra mért csapás Libanonban vasárnap éjjel – jelentették a helyi források. A non-profit Qard Al Hassan bank kamatmentes kölcsönöket ad az embereknek, számos helyi kis vállalkozás tudod a bank emberközpontú politikájának köszöhetően megerősödni.

A cionista  rezsim közölte, hogy a légierő libanoni célpontokat támadott az ország belsejében és Bejrútban, ott libanoni források szerint az Al-Hariri nemzetközi repülőtér közelében.

Libanonban azt jelentették, hogy az ország északi részén fekvő Al-Harmelben célba vették a  Qard Al Hassan Bank épületét, valamint egyik fiókját Ali a-Nahari faluban.

Ennek az 1982-ben alapított, több mint kétszázezer ügyfele van. Több tonna arannyal is rendelkezik, mert ékszert is elfogadnak letétként hitelnyújtáshoz. A bank mikro hiteleivel vált híressé, ami kis és közép vállalkozások vették igénybe. A non-profit Qard Al Hassan bank kamatmentes kölcsönöket ad az embereknek, így számos helyi kis vállalkozás tudod a bank emberközpontú politikájának köszöhetően megerősödni.

Helyi elemzők szerint emiatt és 2016 óta Washington szankciókkal sújta a bankot.

Hírdetés

A cionista rezsim az állítja, hogy a nonprofit bank a Hezbollahhoz köthető, ezért mért csapást a több fiókjára amivel több százezer ember megtakarítását akarta megsemmisíteni.

A bank közleményben nyugatta meg ügyfeleit, hogy megtakarításuk biztonságban van:

“Az ellenség céljai csődbe ment, és úgy döntött, hogy megfenyegeti és célba veszi Qard Al Hassan, a nonprofit szervezetet. Az intézmény a háború kezdete óta minden szükséges eljárást megtett, hogy megóvja betéteit és értékeit, és megerősíti, hogy az emberek vagyonai biztonságban vannak.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »