Egy hónappal az árvíz után is tart még a helyreállítás

Egy hónappal az árvíz után is tart még a helyreállítás

Az árvíz már elvonult, és október 10-én, csütörtökön megnyitották a Római-partot, de a munkálatok még nem értek véget. Az október 14-ével kezdődő héten még folyamatosan végzik a takarítását és fertőtlenítését – írja az ÉnBudapestem.

Miután az FKF, azaz a Budapesti Közművek-Fővárosi Közterület-fenntartó társasága végzett a bekötőutcák takarításával, a kerület köztisztasági csoportja megkezdte az érintett közterületek fertőtlenítését megfelelő arányban higított klórmésszel.

Az árvíz elvonulásával, a folyó apadásával nem ér véget a veszély, az árvízzel összefüggő fertőzések többsége ugyanis az árvíz levonulása után, a takarítás során következik be

– írja a fővárosi hírportál.

Hírdetés

Az árvízzel sújtott területeken lévő homokozók (óvodák, játszóterek stb.) esetében a homok teljes cseréje szükséges friss, fertőzésmentes homokra. A nem mosható, festett falfelületet 10%-os klórmész oldattal kell bemeszelni.

A Duna vízállása szeptember 18., szerda délelőttre elérte Budapesten a 693 centimétert, és elöntötte a Római-partot, akkor már napok óta tartott a védekezés a területen. Az idei árvíz szeptember 21-én, szombat hajnalban, a vártnál végül alacsonyabban, 830 centiméteren tetőzött.

A beszámolók szerint sajnos kidőlt a Római-part két legidősebb fája a Csónakház Mulatónál.

A BKM-FKF már szeptember 22-én, vasárnap megkezdte a munkát, amelynek során több tonna uszadékot, iszapot és hulladékot távolítottak el az elárasztott területekről. A 3. kerületi Pók utcában, illetve a Nánási úton az útpályák egy részét már aznap délre megtisztították, de a munka ezzel még korántsem ért véget.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »