A sport szeretetére nevelik a gyermekeket Kisújfaluban

A sport szeretetére nevelik a gyermekeket Kisújfaluban

Erre kiváló példa a felvidéki alapiskola.

A helyi oktatási-nevelési intézmény iskolás- és  óvodáskorú tanulóinak nagy örömére sportszakkör keretében labdajátékokkal ismerkedhetnek meg. Ezt a Szlovák Futballszövetségnél pozitívan elbírált pályázatnak köszönhetően tehetik meg két időszakaszban (októbertől november végéig, illetve februártól május végéig). 

A foglalkozásokat a kisújfalusi alapiskola pedagógusa, Juhász Adalbert Áron tartja. Az elnyert projektnek köszönhetően az intézmény 600 euró értékben kapott sporteszközöket, illetve pólókat a gyerekek részére.

A diákok Áron bácsija hétről-hétre a mozgás örömére és a sport jótékony hatására ösztönzi őket. A lurkók vidáman, játszadozva mozognak, próbálják ki magukat a kisebb akadálypályákon is.

Hírdetés

A pedagógus a szakkör keretében a szabályok betartása melletti versenyzésre oktatja a gyerekeket, mindezt játékos formában. A foglalkozások helyszínéül a kisújfalusi alapiskola tanterme szolgál.

A tanári kar örömére a diákok kkifejezetten várják az újabb foglalkozásokat. Elmondásuk szerint példaértékű, hogy a mozgáskultúrára összpontosító foglalkozásokat tanteremben, tornateremben, vagy akár az intézmény udvarán is lehet tartani biztonságos környezetben.

A szakkörökhöz részben a szülőknek is hozzá kell járulniuk, az órákat viszont lehetőségeihez mérten a Szülői Szövetség helyi szervezete támogatja.

A futballszövetség célja a kiírással, hogy a napjainkban egyre inkább elterjedt mozgásszegény életmódot megfékezzék a diákok körében, felélesztve egyúttal a kicsik érdeklődését a sport iránt.

A Lőjünk közösen gólt – Dajme spolu gól! – projekten belül a diákok megtanulhatják, hogy a sportolás az egyén jellemének közösségben való fejlesztésére is nagyszerű lehetőség.

Körkép.sk/Laky Erzsébet 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »