Nyilvánosan látogatható emlékhely és életútját ismertető weboldal is készült Kozma Imre atyáról

Nyilvánosan látogatható emlékhely és életútját ismertető weboldal is készült Kozma Imre atyáról

Ideiglenes emlékhelyet alakítottak ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) országos központjának udvarán, Budapesten, ahol az október 17-én hajnalban elhunyt Kozma Imre atyáról megemlékezni kívánók leróhatják kegyeletüket. Emellett az MMSZ egy emlékoldalt is létrehozott, mely bemutatja az alapító elnök életútját, pályafutását.

Az emlékhely reggel 7-től este 19 óráig  várja az emlékezőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjában (1125 Budapest, Szarvas Gábor út 58–60.)

Az emlékhely a központ udvarán található, az egész nap nyitva tartott kapun keresztül bejelentkezés nélkül is felkereshető. A megemlékezni kívánók leróhatják kegyeletüket, virágot helyezhetnek el, gyertyát gyújthatnak. Esős időben egy kisebb emlékhely várja az érkezőket a főépület bejáratánál.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat központi honlapján pedig létrehoztak egy, a nyolcvanötödik évében elhunyt elnök életútját, pályafutását ismertető oldalt. Az emlékoldal közvetlenül felkereshető az imreatya.maltai.hu címen.

A következő napokban a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben és önkéntes csoportjaiban országszerte megemlékezéseket tartanak. 

Hírdetés

Október 18-án reggel 9 órakor a Máltai Szeretetszolgálat vezetői és munkatársai is leróták tiszteletüket a Szarvas Gábor úti máltai központban felállított emlékhelynél.

*

Kozma Imre atya temetéséről a családját jelentő Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondoskodik. A búcsúztatás részleteit később hozzák nyilvánosságra.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence Fülöp/Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »