Bepánikoltak a demokraták, stratégiát váltanak Kamala Harris kampányában

Bepánikoltak a demokraták, stratégiát váltanak Kamala Harris kampányában

A Reuters hírügynökség közlése szerint Kamala Harris demokrata amerikai elnökjelölt stratégiát vált kampányában, hogy több republikánus férfi szavazót tudjon megszólítani. A lépésre amiatt kényszerül rá, mert, bár a verseny rendkívül kiélezett, jelenleg Donald Trump exelnök, republikánus elnökjelölt győzelmére utalnak még a Harris felé elfogult felmérések is.

A Reuters szerint Harris több támadó retorikát fog alkalmazni Donald Trump ellen, a fő ok pedig az, hogy Trump előnyre tett szert a választók körében Harrisszel szemben.

A hírügynökség felhívta a figyelmet, hogy Harris és Trump a választásokat valószínűleg eldöntő kulcsállamokban fej fej mellett halad, minimális különbséggel. Az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt azonban nem feltétlenül a legtöbb szavazatot begyűjtő jelölt győz, és ilyen helyzet egy szoros versenyben nagyobb eséllyel fordulhat elő. Ezen a téren pedig Trump kilátásai egy kicsivel (de tényleg csak kicsivel) jobbak.

Hírdetés

A demokraták jelezték, hogy némileg csalódottak. Mikor Joe Biden visszaléptetése után Harris lett a párt elnökjelöltje, a demokratákkal (szó szerint) baráti viszonyt ápoló mainstream sajtó Harris elsöprő fölényéről cikkeztek az első felmérések alapján. Az eufória mára eltűnt, az esélyek kvázi kiegyenlítettek.

Körkép-vélemény:

A teljes képhez hozzátartozik, hogy Kamala Harris kampánya két fő pontból áll. Egyrészt, a vele baráti sajtó azt sulykolja, hogy Trump maga a gonosz, másrészt pedig Harris igyekszik nem felemlegetni saját eddigi népszerűtlen politikáját, amit alelnökként követett, és igyekszik szimpatikusabbnak látszani. Ez most egy harmadik elemmel is bővül: Harris elkezdte „Amerika ellenségének” nevezni Trumpot. Persze továbbra sem beszél azokról a népszerűtlen döntésekről (migráció támogatása és nyitott határok, szélsőbalos, már-már anarchista szervezetek támogatása), amelyek számára politikai hátrány jelentenek. Ilyen körülmények között nem kizárt, hogy a választások utáni Amerika ismét lángba borul mint a BLM-mozgalmak garázdálkodása 2020-ban.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »