Korrupciós bűncselekmény miatt gyanúsított egy büntetés-végrehajtási dolgozó

Korrupciós bűncselekmény miatt gyanúsított egy büntetés-végrehajtási dolgozó

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség  hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást a büntetés-végrehajtási intézetbe tiltott módon bevinni tervezett tárgyak ügyében.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint egy közép-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben körletfelügyelőként dolgozó férfi 2024 nyarától illegális kapcsolatot tartott fenn az intézetben szabadságvesztés büntetésüket töltő személyekkel. Ennek során a büntetés-végrehajtási őrmester a fogvatartottak megkeresése alapján vállalta, hogy hivatali kötelességét megszegve, készpénzért cserébe az elítéltek igényének megfelelően engedély nélkül nem tartható – a szokásosnál kisebb méretű – mobiltelefont, gyógyszereket és egyéb tárgyakat visz be nekik az intézetbe.

Később a férfi a fogvatartottak rokonaival egyeztetett a jogtalan előnyként neki szánt vesztegetési pénz és az intézetbe tiltott módon bevinni tervezett tárgyak átvételéről.

A körletfelügyelő 2024. október 11-én a megállapodásnak megfelelően 100 000 forintot és egy csomagot vett át az egyik elítélt hozzátartozójától azzal a szándékkal, hogy a tiltott tárgyakat a szolgálata alatt a fogvatartottnak átadja.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben az ügyészség a hét elején több helyszínt érintően összehangolt bűnügyi akciót tartott az NVSZ és a Készenléti Rendőrség közreműködésével. Az eredményes kutatás és lefoglalás után a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a hivatalos személynek minősülő férfit.

A gyanúsított szolgálati jogviszonya  a nyomozás során megszűnt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »