Veni Sanctét ünnepelt a szombathelyi katolikus egyetemi közösség

Veni Sanctét ünnepelt a szombathelyi katolikus egyetemi közösség

Október 7-én a szombathelyi Zárdatemplomban ünnepelte a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség Veni Sancte szentmiséjét. A szentmisét Székely János megyéspüspök mutatta be Járfás Ádám egyetemi lelkész és szakkollégiumi spirituális koncelebrálásával.

A tanévnyitó szentmisén nemcsak a szakkollégisták, az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatói és oktató vettek részt, de a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szombathelyi képviselői is.

Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Lenkai Nóra, az ELTE rektori biztosa; Horváthné Molnár Katalin, az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatóhelyettese és Karamánné Pakai Annamária a PTE szombathelyi igazgatója. Részt vettek a szentmisén a Hallgatói Önkormányzat képviselői, a domonkos nővérek és a szalézi testvérek is.

Székely János tanításában kiemelte az imádság fontosságát. Aki imádkozik, az elhagyja a rossz szokásait; aki a rossz szokásainak rabja, az elhagyja az imádságot. Az imádságban az Isten átjár, felemel és megnyugtat. Betölt az ő teljessége.

A szentmise könyörgéseiben külön imádkoztak az egykori szakkollégiumi oktató, Merkli Ferenc atya gyógyulásáért is.

Hírdetés

A szentmise zenei szolgálatát a szakkollégium kántora és énekkara látta el.

Az est a Bárka Pincében folytatódott, ahol rövid műsort adtak elő a szakkollégisták, majd kötetlen beszélgetés és vacsora várta a vendégeket.

Forrás: II. János Pál Katolikus Szakkollégium; Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Tóth Andrea

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »