Házkutatások emberkereskedelemért

Házkutatások emberkereskedelemért

A Kovászna megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Országos Hatóság (DIICOT) Kovászna megyei kirendeltségének ügyészeivel közösen folyamatos emberkereskedelem bűncselekményének gyanújával kilenc házkutatást hajtottak végre Háromszéken és Brassó megyében, szerdán hajnalban.

Az akcióban részt vesznek a Brassó megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni főosztályának, a Kovászna megyei rendőrség és a Kovászna megyei csendőrség munkatársai is.

Hírdetés

A DIICOT és a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nyomozás során kiderült, hogy 2023 folyamán és 2024 októberéig egy-egy 23, 38 és 47 éves gyanúsított a környezetükhöz tartozó más személyekkel együtt hat sértettet toborzott a brassói és bukaresti vasútállomáson, félrevezetve őket és kihasználva kiszolgáltatott állapotukat, majd kényszermunkát végeztettek velük állatfarmjaikon. Az áldozatok szökésének megelőzése érdekében fogva tartóik testi bántalmazást és lelki kényszerítést alkalmaztak.

Az akció során több gyanúsítottat a DIICOT Kovászna megyei kirendeltségének székhelyére kísértek kihallgatásra. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »