Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

34. Népzene- és Néptánctalálkozó A Háromszék Táncszínház és a Lajtha László Alapítvány november 8–9-én szervezi meg Sepsiszentgyörgyön a népzene- és néptánctalálkozót a Tamási Áron Színházban és a Sepsi Arénában. Az esemény díszvendége idén a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, mely két előadással színesíti a találkozót, fellép Paár Julcsi, Tímár Sára és zenekara, nagykoncertet ad a Heveder banda és meghívottjai: Papp István „Gázsa”, Balogh Kálmán, Eötvös Rémusz, ifj. Fodor Sándor „Neti Sanyika” és zenekara. Belépési díjak: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes november 8-i Élő Tánc-Archívum Kalotaszeg/Szatmár című előadására 50 lej a belépő, ez az esti táncházba való belépést is biztosítja; a táncházba a belépés külön 20 lej. A teljes szombati program – amely az esti táncházat is tartalmazza – felnőtteknek 60 lej, gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 30 lej. Jegyvásárlás a helyszínen, illetve a központi jegyirodában hétfőtől szerdáig 8–16, csütörtökön 8–17 és pénteken 8–15 óráig.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Ma 19 órától a kamarateremben Bertolt Brecht: Kurázsi és gyerekei, rendező: Hegymegi Máté (korhatár: 14 éven felülieknek). Október 17-én, csütörtökön 19 órától a nagyteremben (színpadra épített nézőtér előtt) William Shakespeare: A vihar, rendező: Bodó Viktor. Október 19-én, szombaton 19 órától a kamarateremben Kovács Dominik – Kovács Viktor: Jégtorta, rendező: Szilvay Máté. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház műsorán október 18-án, pénteken 19 órától: Pappa mia!, rendező-koreográfus: Fehér Ferenc. KOVÁSZNA. Ma 19 órától a Kovásznai Művelődési Központban játssza legújabb előadását a kézdivásárhelyi színház, a Barta Lajos Szerelem című színműve alapján született, azonos című előadás rendezője Dálnoky Csilla.

Zene Indul a hangverseny­évad. A nemzetközileg ismert és elismert szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjével kezdődik a 2024–2025-ös hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön. A „Fili” október 26-án, szombaton 19 órakor lép fel a Tamási Áron Színház nagytermében. A nyitó hangversenyre 40, illetve 20 lejes jegyeket a városi jegyirodában lehet vásárolni. Klasszikusgitár-koncert. Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központban október 18-án, pénteken 19 órától a Plugor Sándor Művészeti Líceum gitárszakos diákjai koncerteznek: Millye Bence, Kincses András, Papp Csenge Dorottya, Ivánitzki Dániel, Kakasi Zsuzsanna és az Árpeggio Gitárzenekar. Szaktanár: Kakasi Zsolt. Szombaton 18 órától fellép Beke István Ferenc gitárművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia gitárszakos tanára. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén (Olt utca 6. sz.) naponta 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651).

Tánc Kallós Zoltán néprajzkutató emlékére készült elő­adással lép fel ma 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Központban az Udvarhely Néptáncműhely. A Ritka magyar című néptáncelőadásra (rendező-koreográfus: Tőkés Csaba Zsolt) belépő váltható a Vigadó jegypénztárában 10–16 óráig, valamint elő­adás előtt egy órával. Teljes ár: 25 lej, diákjegy: 10 lej, nyugdíjasjegy: 15 lej. Információk és helyfoglalás a 0730 600 279-es telefon­számon.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. Ma 18 órától a bábszínház sepsiszentgyörgyi stúdiótermében a Mamó című, Máté Angi kisregénye alapján készült bábelőadás lesz műsoron, amelyet minden 8 év fölötti nézőnek ajánlanak. Rendező: Pánczél Kata. Október 18-án, pénteken 18 órától látható a sSOHA, Daróczi Klarissza egyéni előadása (r. Hatházi András), ajánlott életkor 14+. Október 20-án, vasárnap 18 órától A kis herceg bábos csillagmese tekinthető meg (r. Fodor Orsolya), ajánlott életkor: 6+. Érdeklődni, foglalni a 0754 409 940-es telefonszámon lehet Szabó Emesénél. Jegyár: 10 lej.

Hírdetés

Székelyföld Napok Az október 20-ig tartó 15. Székelyföld Napok háromszéki programjai: ma filmvetítés 12 órától Sepsibükszádon, 19 órától Árkoson a IV. Kaptár Dokumentumfilm-szemle keretében. Október 17-én, csütörtökön: 19 órától film­vetítés a köpeci református imaházban a IV. Kaptár Dokumentumfilm-szemle keretében * Vargyason 19 órától a művelődési házban a Háromszék Táncegyüttes Lúdas Matyi című előadása * Baróton a művelődési házban 19 órától koncert: BRVLG – Bordalok útján. Október 18-án, pénteken: 18 órától Sepsibükszádon a Mikes Ármin Általános Iskolában a Kelekótya együttes Kalapszalag című interaktív gyermekkoncertje * Ozsdolán 19 órától a Zsögön Zoltán Művelődési Házban a Háromszék Táncegyüttes Lúdas Matyi című előadása.

Hitvilág SEPSISZENTGYÖRGYI UNITÁ­RIUS EGYHÁZKÖZSÉG. Csütörtökön 18 órától az unitárius egyház tanácstermébe bibliaműhelyre várja az érdeklődőket Nagy Norbert segédlelkész. REFORMÁTUS VÁRTEMPLOM. Interaktív vetített előadásra várják csütörtökön 18 órakor az érdeklődőket a vártemplom új gyülekezeti termébe. A Biblia titkai sorozat célja, hogy mélyebb betekintést nyújtson a Biblia világába.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma 16.15-től Transformers Egy (magyarul beszélő), 16.30-tól Mágikus állatok iskolája (románul beszélő), 18.15-től Harry Potter és a bölcsek köve (román feliratos), 18.15-től Az újév, ami sosem volt (román filmdráma), 20.45-től A szerelem ideje (román feliratos), 21.15-től A csendes óra (román fel­iratos).

Ingyenes magyar állampolgársági ügyintézés Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16 és 17 óra között az imecsfalvi iskolában, 16 és 18 óra között Ozsdolán a polgármesteri hivatalban, 17 és 18 óra között a székelypetőfalvi iskolában fogadják az érdeklődőket.

Népfőiskolai Vándorakadémia A szörcsei imateremben ma 17 ótától tartják a Népfőiskolai Vándorakadémia kerekasztal-beszélgetését a közösségfejlesztésről, megosztják a székelyföldi, erdélyi és partiumi tapasztalatokat, lesz szakképzési ismertető, bemutatják a Közösségfejlesztő Népfőiskola módszertani füzetét.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20 és 6 óra között a Császár Bálint utcai Farmaline I. gyógyszertár (telefon: 0367 412 103) teljesít éjszakai szolgálatot. Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Ambrózia I. patika (0267 360 608) a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (0267 708 465).

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. vidéki lomtalanítási akciója során régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékot, ruhaneműt szállítanak el ma Szentkatolnán és Imecsfalván, csütörtökön Kézdimárkosfalván, Kézdi­martonfalván és Hatolykán. Honlap: tega.ro. ÁRAMSZÜNET. Munkálatok miatt október 18-ig naponta 8 és 15 óra között szünetel az áramszolgáltatás Kézdisárfalván. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket. UZONI TERMÉSNAP. Október 19-én, szombaton 10–21 óráig termésnapot tartanak Uzonban. Kisállat-simogató, gyermekfoglalkozások, tökfaragás és töklámpások felvonulása mellett koncert, szeminárium, faültetés, filmvetítés, táncház, valamint helyi kézműves termékek kiállítása várja az érdeklődőket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »