Fegyverest tartóztattak le Donald Trump közelében

Fegyverest tartóztattak le Donald Trump közelében

Töltött fegyver birtoklása miatt letartóztattak egy férfit Donald Trump republikánus elnökjelölt kaliforniai választási gyűlésének közelében szombaton. A helyi rendőrség közlése szerint az esemény biztosítására kirendelt járőrök egy fekete városi terepjáró sofőrjénél találtak töltött lőfegyvereket, valamint egy nagy kapacitású tárat, amikor ellenőrzésre megállították Coachella Valley településen.

A seriff szerint lehetetlen megállapítani, hogy mi járhatott a férfi fejében, de ő úgy gondolja, hogy egy Trump elleni harmadik merényletkísérletet hiúsítottak meg. Hozzátette, elképzelhető, hogy ezt utólag már lehetetlen lesz bizonyítani.

A 49 éves, Las Vegas-i illetőségű Vem Millert előállították, majd illegális lőfegyver-, és lőszerbirtoklásért letartóztatták, végül 5000 dollár óvadék ellenében szabadon engedték. A szövetségi hatóságok azt nyilatkozták, hogy nincs merényletkísérletre utaló jel, de vizsgálják a történteket.

Hírdetés

A férfit Trump gyűlésének kezdete előtt egy órával tartóztatták fel. Mint kiderült az autó rendszáma hamis volt. Egy sörétes puska és egy maroklőfegyver volt a férfinál. Emellett az autóban több különböző, eltérő névre kiállított útlevelet és vezetői engedélyt is találtak. A seriff tájékoztatása szerint a férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a szélsőjobboldali Szuverén Állampolgárok (Sovereign Citizens) szervezet tagja, és az autón talált házi készítésű rendszámtábla is erre utalt.

Riverside megye rendőrhatóságának közleménye szerint az incidens nem volt befolyással Donald Trump és a választási gyűlés közönségének biztonságára. A volt elnök biztonságáért felelős Titkosszolgálat tájékoztatása szerint Trump nem volt veszélyben.

Donald Trump ellen korábban kétszer kíséreltek meg merényletet elkövetni. Az egyik esetben rá is lőttek, és a korábbi elnök meg is sebesült, egy ember pedig meghalt a kampánygyűlésen. A második esetben őrizetbe vettek egy fegyverest egy golfpálya közelében, ahol Trump tartózkodott.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »