Újabb tragédia Gázában: Menekültek által lakott iskolát bombáztak a cionisták – videó

Újabb tragédia Gázában: Menekültek által lakott iskolát bombáztak a cionisták – videó

2024. 10. 14.

Legalább 15 ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek vasárnap este egy menekült palesztinok menedékhelyévé alakított iskola izraeli bombázásában a Gázai övezet középső részén lévő Nuszeirat menekülttáborban – közölték a helyi polgári védelem illetékesei.

“Az iskolát az izraeli tűzérség nagy erejű csapása érte, 15 ember, köztük gyerekek, nők és egész családok haltak meg, 50-en pedig megsebesültek” – mondta Mahmud Baszal, a szervezet szóvivője.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy “vizsgálja az ezzel kapcsolatos információkat”.

Ez az iskola több száz kitelepített embernek ad otthont, akik Gázából, illetve a Gázai övezet különböző részeiről érkeztek – mondta el Mahmud Baszal.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg rendszeresen azzal vádolja a Hamászt, hogy fegyveresei iskolai épületekben rejtőznek, ahol több ezer gázai menekült keresett menedéket. Ezt a palesztin iszlamista mozgalom cáfolja.

Az ostromlott Gázai övezet 2,4 millió lakosának túlnyomó többsége legalább egyszer már elmenekült a háború miatt, amelyet a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása váltott ki, és sokan iskolaépületekben kerestek menedéket.

Ugyancsak a Gázai övezet északi részén történt, hogy egy dróncsapásban meghalt öt gyerek a Sati menekülttáborban – közölte ugyanez a forrás, izraeli drónnak tulajdonítva a támadást. “Csapataink öt mártír holttestét találták meg, mindannyian gyerekek, miután egy izraeli drón egy csoport játszó gyereket vett célba a Gázavárostól nyugatra fekvő Sati menekülttáborban” – mondta Baszal. Hozzátette, hogy a holttesteket a város nyugati részén található (gázavárosi) Sifa kórházba szállították.

Több ezer gyerek vesztette életét a Gázai övezetben zajló izraeli offenzíva kezdete óta, amely a Hamász egészségügyi minisztériuma szerint legalább 42 227 ember halálát okozta.

MTI nyomán

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »