Magyarázkodik az IDF az UNIFIL-egység vegzálásával kapcsolatban

Az izraeli hadsereg (IDF) válasza szerint az izraeli harckocsik sebesült katonák kimentése közben hajtottak át az UNIFIL-egység állásánál.

A harckocsik a sebesültek evakuálása érdekében hátrafelé hajtottak – felelték az IDF szóvivői az UNIFIL azon állítására, miszerint a harckocsik betörtek a nemzetközi erők állásába.

A baleset a megsérült katonák kimentésekor történt, de "az incidens során az IDF tevékenységével nem fenyegette az UNIFIL katonáit" – közölték, és hozzátették: "az IDF-erők folyamatosan kapcsolatban állnak a nemzetközi békefenntartókkal".

A vasárnapi "vádakat" követően a mészárosok közölték, hogy az eset akkor történt, amikor az izraeli erők ellen tömegesen páncéltörő rakétákat lőttek ki. Ennek során két izraeli katona súlyosan, és számos katona könnyebben megsebesült. Erről már értesítették családjaikat.

Hírdetés

"Az előzetes vizsgálat azt mutatja, hogy az incidens során, a sebesültek evakuálása érdekében két harckocsi hátrafelé hajtott olyan helyen, ahol a lövöldözés veszélye miatt másként nem tudtak haladni, és néhány méterrel megközelítették az UNIFIL állását. A tűzharc végeztével és a sebesültek evakuálása után a harckocsik elhagyták az állást.

Az IDF szóvivője a füst okozásáról azt jelentette, hogy erre a biztonságos evakuálás érdekében volt szükség, de végig kapcsolatot tartottak az UNIFIL-lel, és nem fenyegették a katonáikat.

Izrael kivizsgálja ezeket az eseteket, és jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy ne érje sérelem az ENSZ személyzetét – jelentette ki Joáv Galant "védelmi miniszter" a vasárnapi kormányülésen.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »