Több mint 600 ezer diákot ér el az idei tanévben a Lázár Ervin Program

Több mint 600 ezer diákot ér el a 2024/2025-ös tanévben a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. és a Klebelsberg Központ együttműködésével megvalósuló Lázár Ervin Program.

A két szervezet együttműködése lehetővé teszi, hogy a Lázár Ervin Program célkitűzései még szélesebb körben és hatékonyabban valósuljanak meg, biztosítva az általános iskolás korú diákok számára a művészeti élményeket – olvasható a Déryné Program MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírdetés

Mint írják, a program keretében az idei tanévben több mint 600 ezer diák számára válik elérhetővé színházi, báb- és táncművészeti, népzenei, klasszikus zenei, valamint cirkuszművészeti előadások sora. Az oktatási intézményekben és kulturális helyszíneken zajló produkciók célja, hogy a gyerekek életkoruknak megfelelő, magas színvonalú művészeti élményekkel gazdagodjanak.

A program első időszakában, szeptember 23. és december 20. között több mint 300 ezer diák juthat el színházi előadásokra, vagy fogadhat az iskolában előadókat, több mint 2000 előadás valósul meg, amelyekben mintegy 100 különböző szervezet és alkotó működik közre. Ezek a produkciók olyan helyszíneken zajlanak, mint a minősített színházak és bábszínházak, a kultúrstratégiai intézmények – köztük a Budapesti Operettszínház, a Nemzeti Színház, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és a Müpa – valamint más kulturális intézmények vagy akár iskolai közösségi terek.

A program második időszaka 2025. január 6. és március 31. között zajlik majd, a produkciók választható időpontjai már elérhetők az iskolák számára.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »