Átadták az egyedülálló sukorói kajakakadémiát

Átadták az egyedülálló sukorói kajakakadémiát

A KKNKKA sukorói megvalósításáról 2020 második felében született kormánydöntés, a beruházás központi költségvetési támogatásból valósult meg. A komplexum világviszonylatban is kuriózumnak számító ellenáramoltató medencével rendelkezik.

Ünnepélyes keretek között szombat délelőtt átadták a sukorói Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémiát (KKNKKA), amely bizonyos szempontból egyedülálló a világon. A sportkomplexum több mint 20 ezer négyzetméteren terül el a Velencei-tó partján.

A megnyitón az akadémia háromszoros olimpiai, 31-szeres világ- és 29-szeres Európa-bajnok névadó elnöke úgy fogalmazott: nem titkolt céljuk, hogy a létesítmény a magyar kajak-kenu és a magyar sport fellegvára legyen, emellett a térség és az egész ország közösségi sportjának otthona szeretnének lenni.

Hírdetés

„Az akadémia kapuit ma hivatalosan megnyitom” – jelentette be Kovács Katalin.

A KKNKKA sukorói megvalósításáról 2020 második felében született kormánydöntés, a beruházás központi költségvetési támogatásból valósult meg. A komplexum világviszonylatban is kuriózumnak számító ellenáramoltató medencével rendelkezik, valamint itt található Magyarország első magaslati részlege.

A szombati eseményen részt vett és beszédet is mondott Orbán Viktor miniszterelnök.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »