Az egyik ex-MSZMP-s 14 millió forintra büntette a másik ex-MSZMP-st – Strassburgig szalad a DK

Kövér László házelnök több, mint 14 millió forintra büntette Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét – közölte a lassan méltó helyére, vagyis a történelem szemétdombjára sorvadó párt sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

Az eset előzménye, hogy múlt heti parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy "Magyarországnak ma áruló kormánya és áruló miniszterelnöke van". Az ellenzéki frakcióvezetőtől – mivel Kövér László rendreutasítását követően kijelentette, "a házelnök a legrosszabb párttitkárként viselkedik" – az ülésvezető megvonta a szót. Megvan ám a diszkrét bája két ex-MSZMP-s kakaskodásának.

A szombati közlemény hangsúlyozza, hogy felszólalásában a politikus nem a hazaáruló, hanem az áruló szót használta. Egyúttal hangot ad Gyurcsány Ferenc azon véleménynek, hogy Kövér László visszaélt házelnöki hatalmával, korlátozva a képviselők szólásszabadságát.

Hírdetés

A szövegben idézik a pártelnököt, miszerint: "emberi mivoltában sérteni valakit valóban nincsen rendben. Uszítani az alkotmányos rend ellen nincsen rendben. De hát erről szó nincsen. Van egy nagyon higgadt, nyugodtan elmondott vélemény. Kövér szerint ez 14 millióba kerül".

A közlemény zárásaként azt írják, hogy a DK elnöke megígérte, hogy "Strasbourgig fogják vinni az ügyet".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »