A börtön ablakába

A börtön ablakába

Nem kizárt, hamarosan több óbudai balos képviselő lesz odabent, mint idekint.

lyen se volt még. A kaptárban tette le tegnap hivatali esküjét Kiss László, a Gyurcsány-párt óbudai polgármestere. Képzeljük csak magunk elé a megható jelenetet! A vesztegetés miatt előzetesben lévő politikus-fegyenc sűrűn pislantgat az órájára, majd – pontban, amikor kezdődik a testületi ülés – szuszogva föltápászkodik priccséről, megigazítja csíkos rabruháját, szívére teszi kezét, s ünnepélyesen elszavalja az esküt. Hogy élete és vére árán fölvirágoztatja Óbudát, föl bizony. Csak eresszék ki egyszer a rácsok mögül.

Meg kell a szívnek szakadnia! Az más kérdés: ha már ünnepélyesnek aligha nevezhető, legalább jogszerű-e a kóterban tett polgármesteri eskü. Ugyanis a jogszabály szerint személyesen kell jelen lennie az eskütevőnek. A testületi ülést mégsem szervezhetik a börtönbe Kiss Laci kedvéért. Persze, amilyen serényen folyik a nyomozás, a helyzet változhat. 

Nem kizárt, hamarosan több óbudai balos képviselő lesz odabent, mint idekint. Lám, Czeglédy Gergő korábbi alpolgármester is már a hűvösön tartózkodik – őt júniusban kapcsolták le, még a választás előtt. 

Ám az óbudaiakat nem hatotta meg a csekély százmilliós vesztegetési pénz, amit a gyanú szerint kaphatott, illetve hogy kedvencük börtönben van: újra képviselőjükké választották Czeglédyt. Nyilván remek munkát végez majd odabentről. Ha polgármester úrral szomszédos zárkába kerül, csövön kopogással akár interpellálhatja is őt…

Az óbudai korrupciós balhénak idáig tizenhat gyanúsítottja van. De hát nyilván fideszes kavarás az egész, hogy tönkretegye, amit a világhírű Kiss László öt év megfeszített munkájával fölépített. A polgármesternek is meggyőződése, ő csupán áldozat, a NER foglya. A testületnek küldött, az ülésen fölolvasott üzenete szerint „Miután az ügyészség politikai per előkészítéseként megakadályozott, hogy itt, a képviselő-testület ülésén megválasztott polgármesterként esküt tegyek, kijelentem, hogy jelen eskü szövegét ma elmondtam a testületi ülés megnyitásának pillanatában, korábban pedig az ügyvédem előtt is.” 

Hírdetés

Továbbá: „Magamat a III. kerület törvényes polgármesterének tekintem. A jogaimtól való megfosztást nem tekintem jogszerűnek, el nem ismerem.” Ebből is látszik, Lászlónk leleményes, mint maga Odüsszeusz: ha nem tekint valamit jogszerűnek, akkor az nem az. Az ügyvéd fülébe súgott eskü pedig ugyanolyan joghatású, mint a testület előtti. Íme, a baloldali jogállamiság két mondatba sűrítve.

„A Magyar Köztársaság szabad polgáraként esküszöm, hogy minden tettemmel a jelenlegi diktatórikus politikai hatalom lebontásán dolgozom, hogy hazánk mihamarabb újra szabad választásokon választhasson legitim kormányt” – üzente Kiss fegyenc, akit ezek szerint nem szabad (elcsalt) választásokon választottak meg másodjára is. Ami mindent elmond ennek az állítólagos „diktatúrának” a hatékonyságáról, valamint Kiss László elmeállapotáról. Aki amúgy annyira szabad és annyira bontja lefelé a hatalmat, hogy jelenleg klotyóra is csak engedéllyel mehet.

Úgy véli, koncepciós eljárás folyik ellene, mint Karigeri ellen is a „Városháza-üggyel”, amelynek célja vele együtt „két budai és három pesti kerületi polgármester gyengítése, zsarolhatóvá tétele és esetleges büntetőjogi felelősségre vonása hamis vallomások és a közvélemény manipulációja által”. 

A szépséghiba csupán annyi, hogy a lapunk által ismertetett nyomozati iratok szerint Kiss azután került kaptárba, hogy közeli barátja, bizalmasa „énekelni” kezdett róla.

Polgármester úr tehát slamasztikában van, nem kicsiben. Igaz, ő is énekelhet, ám egyelőre csak a börtön ablakából. Például Rostás Károly Kisangyalom című dalát: „Legszebb időm börtönbe kell töltenem. / De sokat kell a börtönben szenvednem.”

Pilhál Tamás – www.magyarnemzet.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »