Kiderült, mikortól lehet foglalni a leégett visegrádi Hotel Silvanusba

Kiderült, mikortól lehet foglalni a leégett visegrádi Hotel Silvanusba

Vendégeket idén már biztosan nem fogad, de jövő februárban megkezdi próbaüzemét a márciusban súlyos tűzkárt szenvedett szálloda.

A szálloda újjáépítése jó tempóban halad, a példátlanul hűséges, támogató vendégkör és a kitartó szállodai csapat különleges történetet ír Visegrádon, ahol csaknem napra pontosan fél évvel Miskolctapolca tragédiája előtt csaptak fel a lángok – írta a vg.hu.

2024. március 9-én csaptak fel a lángok a Dunakanyar egyik legnépszerűbb, páratlan panorámájáról híres, közönségkedvenc szállodájában, amelynek teljes tetőszerkezete, a negyedik, legfelső emelete és részben az alatta lévő szint is megsemmisült.

Hírdetés

Az első hírek még arról szóltak, hogy az újjáépítés akár már augusztusra részben befejeződhet, de a munkálatok közben kiderült, hogy a gépészet és az elektromos hálózat oly mértékben károsodott, ami az időközben novemberre halasztott nyitást is lehetetlenné tette.

A 151 szobás szálloda több milliárd forintos tűzkárt szenvedett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ingatlan megfelelő biztosítással rendelkezet. A kártérítésből jó eséllyel fedezhető lesz a közvetlen tűzkár – mondta a lapnak Pintér Róbert, a hotel üzemeltetési igazgatója.

Az első nagy lépés az új tető elkészülte volt. Azóta tovább haladtak a gépészeti és egyéb, sok időt igénylő munkákkal, és a szakember már nagy biztonsággal ígérte, hogy februárban elkezdődhet a kéthetes próbaüzem, csökkentett vendégszámmal és tetemes próbaüzemi kedvezményekkel. Márciusban, éppen egy évvel a lángok fellobbanása után már üzemelnie kell a szállodának, a karácsonyi időszakban elindul az ajándékutalványok értékesítése, vagyis várhatóan néhány héten belül megnyitják a foglalási rendszert.

Nagy összefogás övezi a hotel újjáépítését: a civil adományok mellett a turisztikai szakma tagjai is összefogtak, pénzt adtak vagy felajánlották segítségüket, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökség is „beleadott” 60 millió forintot (ebből egyébként épp kazánvásárlásra költenek).


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »