Kihelyezett kormányülést tartanak Ficóék

Kihelyezett kormányülést tartanak Ficóék

Kihelyezett kormányülést tartanak Ficóék Kulcsár Péter2024. 10. 09., sze – 08:46

Szerdán Modorban (Modra) tart kihelyezett ülést a Fico-kormány.

A kormányülés fő témája a Malackai (Malacky) és Bazini (Pezinok) járások társadalmi és gazdasági helyzetének elemzése lesz, ezenfelül a régió szociális szférában történő javítására vonatkozó javaslatokat is megvitatják. Az eseményre szerdán délelőtt kerül sor Modorban, a tanácskozásra a kormánytagokon kívül a városháza képviselői hivatalosak.

Hírdetés

Az ülésen az emissziós kvótákból származó bevételek újraelosztásáról is tárgyalni fognak. A Környezetvédelmi Alap (EF) számára a jövő évben több mint 284 millió euró áll majd a rendelkezésére ezekből a forrásokból.

A Zsolnai Egyetemi Kórház és a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) részére a helyreállítási alapból kinyerhető pénzügyi forrásokat szintén jóváhagyhatják. Az egészségügyi intézet a szemészeti és sebészeti pavilon rekonstrukciójára, az ÚVZ pedig a rendkívül veszélyes biológiai anyagok diagnosztizálásával foglalkozó laboratórium épületének befejezésére fordítaná az összeget.

A kabinet ülése után a tervek szerint aláírják a tudomány, a kutatás, az oktatás és a szőlő-, bor- és gyümölcságazat támogatása területén való együttműködéssel kapcsolatos memorandumot. Az aláírók a környezetvédelmi, valamint a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium, a helyi önkormányzatok, a tudományos szektor és a mezőgazdasági és élelmiszeripari kutatás képviselői lesznek.

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »