Provokálta, majd rálőtt a szomszédjaira

Provokálta, majd rálőtt a szomszédjaira

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt, aki szidalmazta a szomszédjában lakó nőt és családját, majd légpuskájával többször rájuk lőtt.

Hírdetés

A vádirat szerint 2023. július elején a vádlott ittas állapotban, a borsodi településen lévő családi házának udvarán tartózkodott. A férfi a szomszédjában lakó nőt szidalmazta, majd kiment az utcára, a kerítés tövében ülő nő előtt láthatóvá tette nemi szervét és szexuális tartalmú fenyegető kijelentéseket kiabált.

A nő családtagjai az utcára mentek, mire a vádlott beszaladt a saját udvarára, és egy gereblyével a kezében tért vissza. A férfi megpróbálta megütni a nőt, ami nem sikerült, a nő a szerszám nyelét megfogta és a földre nyomta. A vádlott ismét visszament az ingatlanába, elővett egy légpuskát és a szomszédban lakók irányába több lövést adott le, egyikkel eltalálta a nő kiskorú fiát.

A vádlottnak nem volt tudomása arról, hogy a szülője által korábban megszerzett légpuska lőfegyvernek minősül.

A kiskorú sértett a 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést és közérdekű munka büntetést indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »