Az SNS felszólította az államfőt, hogy ne támadja a kormányfőt

Az SNS felszólította az államfőt, hogy ne támadja a kormányfőt Kulcsár Péter2024. 10. 07., h – 18:05

Az SNS felszólította Peter Pellegrini államfőt, hogy ne támadja Robert Fico (Smer) kormányfőt annak ürügyén, hogy Zuzana Dolinková (Hlas) távozó egészségügyi miniszter kudarcot vallott. Az SNS azt is kifogásolja, hogy az államfő bírálja Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális minisztert és Peter Kotlár járványügyi intézkedéseket vizsgáló kormánybiztost.

„Az SNS bízik benne, hogy Peter Pellegrini pártok feletti államfőként fog viselkedni, és nem folytatja a Robert Fico kormányfő, Andrej Danko SNS-elnök és Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter elleni támadásokat” – közölte Zuzana Škopcová, az SNS elnöki irodájának igazgatója.

Hírdetés

Az SNS tudomásul veszi az államfő kijelentéseit, de bízik benne, hogy a jövőben pártok felettiként fog viselkedni, és nem a Hlas elnökeként. A párt emlékeztet, hogy Dolinková nem dolgozott ki semmilyen egészségügyi reformot, és nem tett egyetlen feljelentést sem a korábbi járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban. Lemondásával az SNS szerint csak az alkalmatlanságát próbálja leplezni, és a kormányfő támadásával akarja védeni az egészségügyi tárca érdekeit.

A kulturális miniszter elleni támadás az SNS szerint azt a célt szolgálja, hogy elterelődjön a figyelem Dolinková kudarcáról, és ugyanez a helyzet Peter Kotlár támadásával.

Dolinková a múlt héten jelentette be távozását. Elmondta, nem érzett kellő támogatást céljai megvalósítására, az egészségügy javítására, és a konszolidációs csomagot is bírálta.

Pellegrini a hétvégén kijelentette, addig nem fogadja el Dolinková lemondását, amíg a kormányfő nem nevezi meg a megfelelő utódot. Az államfő hozzátette, azt feltételezte, hogy egy másik miniszter asszony fogja bejelenteni a lemondását, és azt is megjegyezte, meglepné, ha a kormány foglalkozna Kotlár jelentésével.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »