Štefan Žigára 100 ezer eurós pénzbírságot szabtak ki vesztegetés miatt

Štefan Žigára 100 ezer eurós pénzbírságot szabtak ki vesztegetés miatt

A Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) egyesbírója hétfőn 100 ezer eurós pénzbírságot szabott ki Štefan Žiga vállalkozóra, amiért megvesztegette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség pénzügyőrségének akkori vezetőjét, Bernard Slobodníkot. A pénzbüntetés kiváltható egy egyéves börtönbüntetés letöltésével. Az ítélet nem jogerős, Štefan Žiga fellebbezett ellene.

Štefan Žiga azt mondta a médiának, hogy nem ért egyet az ítélettel. „A bíróság kizárólag a bűnbánó Bernard Slobodník tanúvallomása alapján döntött, én pedig amellett vagyok, hogy a főtárgyaláson meggyőztük arról, hogy hazudott” – jelentette ki.

Hírdetés

Štefan Žiga vállalkozót azzal vádolják, hogy 2016 és 2020 közt a Hangerek (Valčeky)-ügy kivizsgálásával kapcsolatban megvesztegette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) pénzügyőrségének akkori vezetőjét, Bernard Slobodníkot. Bár Slobodník beismerte, hogy valóban sor került kenőpénz átadására, ez pedig a vádirat szerint minimum 85 ezer euró volt, Žiga tagadja bűnösségét és fellebbezett az ítélet kapcsán.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »