A börtönben tette le esküjét Óbuda újraválasztott polgármestere

A börtönben tette le esküjét Óbuda újraválasztott polgármestere

Kiss László letette polgármesteri esküjét először az ügyvédje jelenlétében, másodszor a képviselőtestület ülésével egy időben. Az ülésen kerület jegyzője felolvasta Kiss levelét.

A korrupció gyanúja miatt letartóztatott Kiss László polgármester azt írta, kizárólag a kerület érdeke vezérli – írja a 444.hu.

„A Magyar Köztársaság szabad polgáraként esküszöm, hogy minden tettemmel a jelenlegi diktatórikus politikai hatalom lebontásán dolgozom, hogy Hazánk mihamarabb újra szabad választásokon választhasson legitim kormányt” – mondta esküjét, majd azzal folytatta, hogy oligarchákkal ezután sem alkuszik, valamint elutasítja az „állami intézményesített keresztényüldözést”, szolidaritást vállal Iványi Gáborral és más, „politikai okokból üldözött keresztényekkel”.

Kiss László önmagára politikai bebörtönzöttként utal, és követeli valamennyi politikai fogoly szabadon bocsátását, a politikai perek előkészítésének befejezését, különösen az Iványi Gáborék elleni eljárásokat.

Hírdetés

Megismételte, hogy szabad polgárként áll ki a szabadság és az esélyegyenlőség mellett, elutasítja a „jelenlegi emberellenes rendszer uszító politikáját”, valamint esküszik, hogy mindent megtesz a kormányváltásért.

Azt is hozzátette, hogy magát Óbuda törvényes polgármesterének tekinti, nem ismeri el és nem tekinti jogszerűnek a jogaitól való megfosztást. Állítása szerint nem követett el törvénytelenséget, kreált ügy folyik ellene, valamint a nyomozati anyagok kiszivárgását is kifogásolta.

Az óbudai Fidesz-frakció vezetője, Puskás Péter a levél felolvasása közben már egy tollal kopogott az asztalán, de csak azután kapott szót, hogy a jegyző végzett a felolvasással. A fideszes képviselő „szánalmasnak tartja, ami a kerületben folyik”, a levél felolvasásával pedig szerinte „megbecstelenítették az egész III. kerületi önkormányzatot”.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Kiss László polgármestert augusztusban gyanúsította meg és hallgatta ki a Központi Nyomozó Iroda. A polgármestert vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettével, valamint más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a főügyészség. A vád szerint elfogadott 18 millió forint vesztegetési pénzt. Kiss László az eljárás során is visszautasította a vádakat. Előző alpolgármestere, Czeglédy Gergő is letartóztatásban van, 100 millió kenőpénz átvételének gyanúja miatt, ő is tagadja a vádakat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »