A szerencsésebb csapat győzött a Pomléban

A szerencsésebb csapat győzött a Pomléban Orosky Tamás2024. 10. 06., v – 18:22 Somorja |

2:1-re nyert a Petržalka csapata a somorjaiak ellen a labdarúgó MonacoBet II. fociliga 10. fordulójának csallóközi mérkőzésén vasárnap délben.

A hétközi, érsekújvári, tizenegyespárbajban kivívott kupatovábbjutás után igazi rangadót játszottak Somorján. Az STK–Petržalka találkozón minden volt, ami egy vérbeli derbihez illik. A találkozót Filip Glova vezette, aki gyakran hibázott és aki a tavaly májusi, DAC–Slovan (2:3) bajnoki címről döntő, Niké ligás meccsén is dirigált… 

Egy ritkán látható hibát követett el a 2. percben Draško Matej Marič-Bjekič: Németh Attila kapus megfogta a labdát, kidobta a somorjai csapatkapitánynak, aki kézzel leállította a lasztit az ötösre. A játékvezető tizenegyest ítélt. ,,Úgy tűnt, hogy a labda elhagyta a pályát és én megfordultam. Azt gondoltam, hogy kirúgás következik. Attila nekem dobta a labdát, én pedig letettem az ötösre. Hibáztam, az én felelőtlenségem volt az eset” – mondta lapunknak a somorjai csapatkapitány.

Hírdetés

A labda mögé az exsomorjai Nagy Péter állt. Lövését a hazaiak portása bravúrosan kiütötte, de a berobbanó Peter Mazán a kapuba vágta a játékszert – 0:1. Mint a tévéfelvételből kiderült, a találat szabálytalan körülmények között született, a ligetfalui játékos még a büntető elvégzése előtt befutott a tizenhatosba. Nemsokára már kettővel vezettek a vendégek. Varjao hibázott, amit Patrik Danek könyörtelenül kihasználta – 0:2. 

Ekkor a félezer somorjai drukkernek a tavaly őszi 0:7 jutott az eszébe. Az akkori és a jelenlegi STK között óriási a különbség. Minőségileg egészen máshol van ma a kék-fehér csapat. A kétgólos hátrány ellenére nem esett pánikba, tetszetős kombinációs akciókat vezetett. Sylla lábában volt a szépítés, azonban előbb lapos lövését védte Pavel Hlouska, majd a szenegáli csatár ollózását ütötte szögletre a vendégek kapusa. Bartol Barišič többször jól fordult le a védőkről, azonban lövései erőtlenek voltak. A somorjaiak domináltak. A vendégek is igyekeztek ugyan az ellentámadásokkal, de egy lövésen kívül többször nem veszélyeztették a hazai kaput. 

A fordulás után sem változott a játék képe. Mentek, mentek előre a somorjaiak, többször a vendégkapu előtt pattogott a labda, de a ligetfaluiak mindig tisztáztak. A 70. percben Dominik Dinga kezére pattant a labda, de a megítélt büntetőt Barišič a felső lécre küldte. Nemsokára egy szép akció végén Fellipe szépített. Vladimir Vassiliev vezetőedző pályára küldte az összes offenzív játékosát, azonban az egyenlítés nem jött össze, maradt az 1:2.

,,Rosszul kezdtünk, de visszajöttünk a meccsbe. Jobban voltunk, több helyzetet dolgoztunk ki, sajnos, nem használtuk ki őket. Harcoltunk, mindent beletettünk a 90 percbe, de ma ez nem jött össze. Össze kell magunkat szedni, hisz két nehéz idegenbeli meccs jön” – mondta Marič-Bjekič.

Az sosem jó, ha a bíró van a központban. Vasárnap délelőtt Somorján ez így volt. Filip Glova rengeteg, tizenkét sárga lapot kiosztott, Néha nehezen érthető eseteknél, máskor pedig nem húzta elő figyelmeztető lapot, amikor kellett volna. Ha megtette volna, akkor nem tizenegyen fejezik be a vendégek a meccset… A játékvezető a teljesítményét a végén koronázta meg, amikor csak három percet hosszabbított. Pedig a vendégeknek egy-egy bedobás, szabadrúgás vagy csere elvégzés is nagyon sokáig tartott minden esetben…


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »