Pellegrini óvatosan bírálta a konszolidációs intézkedéseket, csalódott Dolinková távozása miatt

Pellegrini óvatosan bírálta a konszolidációs intézkedéseket, csalódott Dolinková távozása miatt

Pellegrini óvatosan bírálta a konszolidációs intézkedéseket, csalódott Dolinková távozása miatt Mészáros Richárd2024. 10. 06., v – 11:21

Peter Pellegrini köztársasági elnök a TA3 vasárnapi műsorában óvatosan bírálta a kormány konszolidációs intézkedéseit, ahogy elégedetlenségét fejezte ki Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszter távozásával kapcsolatban is.

Az államfő szerint a konszolidáció nem ad egyértelmű jelzést a kormány prioritásairól, a koalíción belüli, az SNS és a Hlas közötti vitákat pedig Robert Fico (Smer) kormányfő tevékenységének következményeinek nevezte.

Hírdetés

Pellegrini egyúttal sajnálatát fejezte ki Dolinková távozása miatt. Mint mondta, nem gondolta, hogy az egészségügy-miniszter lesz az első, aki távozik a posztjáról. Hozzátette, Dolinková azért is döntött a lemondás mellett, mert nem érezte a kormány támogatását.

A köztársasági elnök elmondta, az elmúlt tizenegy hónapban kiemelt figyelemmel követte Dolinková munkáját, és bár nem állítja, hogy nincs olyan, amit ne lehetett volna jobban csinálni, „nagyon jó munkát végzett”.

(Denník N)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »