A magyar kormány a Szuverén Máltai Lovagrend segítségével támogatja a libanoni belső menekülteket

A magyar kormány a Szuverén Máltai Lovagrend segítségével támogatja a libanoni belső menekülteket

A magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül 100 ezer eurós gyorssegélyt nyújt a libanoni belső menekültek ellátásához – jelentette be Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár október 2-án a Facebook-oldalán.

A segély a Szuverén Máltai Lovagrend libanoni szervezetén és más keresztény intézményeken keresztül jut el a bajbajutottakhoz.

Az államtitkár a közösségi oldalán közzétett videóban elmondta: aggodalommal figyelik a közel-keleti eszkalációt, amely egyre inkább kiterjed Libanon déli részére.

„Libanoni partnereink egyre súlyosbodó humanitárius válságról számolnak be az országban: százezrek menekülnek az ország északi részére, hátrahagyva otthonaikat. Az ő elszállásolásuk nem megoldott, tömegek tartózkodnak a szabad ég alatt ellátás, gyógyszer, élelmiszer nélkül. Nagyon sokan vannak Libanonban kritikus helyzetben” – tette hozzá.

Hírdetés

Közölte: a humanitárius helyzetre válaszul a Hungary Helps Program keretében 100 ezer eurós gyorssegélyről döntöttek.

„Így járul hozzá a magyar kormány a Máltai Lovagrend libanoni szervezetén és más keresztény szervezeteken keresztül a bajba jutott libanoni belső menekültek életének megóvásához” – fogalmazott Azbej Tristan.

Forrás: MTI

Fotó: Archive/Order of Malta Lebanon/Malteser International

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »