Ahmadinezsád: annyira beépültek a zsidók az iráni hírszerzésbe, hogy még az Izrael-ellenes egység vezetője is ügynök volt

Ahmadinezsád: annyira beépültek a zsidók az iráni hírszerzésbe, hogy még az Izrael-ellenes egység vezetője is ügynök volt

Izrael nemzetközi hírszerzési szervezete, a Moszad teljes mértékben beépült az iráni hírszerzésbe, olyannyira, hogy Irán Moszad-ellenes szervezetének vezetője és mintegy 20 tagja is Izraelnek dolgozott – mondta Mahmud Ahmadinezsád, Irán volt elnöke egy interjúban.

Izrael nagyon összetett műveleteket folytat Iránban. Nagyon könnyen jutnak információhoz. Iránban erről nem nagyon beszélnek. Irán Izrael-ellenes hírszerzési egységének vezetője is izraeli ügynök volt – állítja Ahmadinezsád.

Hírdetés

A volt iráni elnök szerint a beépített ügynök 2021-ben bukott le, mintegy 20 társával együtt. Ahmadinezsád állítása szerint ezek az ügynökök lopták el Irán nukleáris dokumentumait is 2018-ban, illetve ők öltek meg több iráni atomtudóst is, írja a ynet nyomán a Portfólió.

Ahmadinezsád 2013-ig töltötte be az elnöki pozíciót Iránban. Korábban Ali Jounesi volt iráni hírszerzési miniszter is beszélt arról, hogy Izrael olyan komplex kémhálózatot üzemeltet Iránban, hogy az ország vezetőinek félteniük kellene az életüket.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »