Parancsnoki kitüntetést kapott Milák Kristóf

Parancsnoki kitüntetést kapott Milák Kristóf

Orbán Viktor előterjesztésére Magyar Érdemrendet kaptak azok az olimpiai és paralimpiai bajnokok, akik kiemelkedő eredményeket értek el a nyári párizsi játékokon – olvasható a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben.

Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje a csillaggal kitüntetésben részesült Csipes Tamara, aki 500 méteren kajak egyesben és Gazsó Alida Dórával kettesben ezüstérmet nyert, négyesben pedig Pupp Noémivel, Fojt Sárával és Gazsóval a harmadik helyen zárt.

A díj parancsnoki fokozatát kapta Milák Kristóf, Kopasz Bálint és Tótka Sándor is. Milák a 100 méteres pillangóúszásban első, 200-on második helyezett lett. Kopasz bronzérmet szerzett a kajakosok ezerméteres versenyén, Tótka pedig Nádas Bencével második helyen végzett az 500 méteres kajakettesben.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével jutalmazták Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázót, Kós Hubert olimpiai aranyérmes úszót, Márton Viviána taekwondobajnokot, Rasovszky Kristóf aranyérmes nyílt vízi úszót, Varga Ádám ezüstérmes kajakozót, az aranyérmes párbajtőrcsapat tagjait, illetve a felkészítő edzőket is.

Hírdetés

Az ezüstérmes magyar kardcsapatból Gémesi Csanád, Szatmári András és Rabb Krisztián a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta. Major Veronika bronzérmes sportlövő Magyar Arany Érdemkeresztben részesült.

A paralimpikonok közül a Magyar Érdemrend nagykeresztjét kapta Krajnyák Zsuzsanna ezüstérmes vívó és Pálos Péter bronzérmes asztaliteniszező. A kitüntetés parancsnoki keresztjében részesült még Konkoly Zsófia úszó is, aki 200 vegyesen aranyérmet, 100 méter pillangón pedig ezüstérmet szerzett.

A Magyar Érdemrend az egyik legmagasabb állami kitüntetés, aminek hat fokozata van. Az érdemrend fokozatait olyanok kapják, akik a kultúra, a tudomány, a művészet és a saját szakterületük terén – így Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytattak. A kitüntetéseket minden esetben a köztársasági elnök adományozza.

A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben olvasható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »