Elbúcsúzik a politikától Horváth Csaba is

Elbúcsúzik a politikától Horváth Csaba is

Szeptember utolsó napján véget ér az önkormányzati ciklus, és ezzel én is lezárom több mint két évtizedes politikai pályafutásomat – jelentette be Horváth Csaba leköszönő zuglói polgármester hétfői közleményében.

A búcsúzó politikus a 24.hu számára elküldött közleményében tekinti át a mögötte álló időszakot.

Az indulásra így emlékszik vissza: „25 évvel ezelőtt immár több sikeres vállalat vezetőjeként döntöttem úgy, hogy a továbbiakban a közjóért szeretnék dolgozni. Nemcsak bosszankodni a hétköznapok problémáin, hanem megtenni mindent a megoldásukért.”

Horváth Csaba a közleményben azt is kiemeli, hogy a kezdetektől szülővárosáért, Budapestért akart dolgozni.

Mint írja: hálás a sorsnak, hogy ez megadatott számára. Büszke arra, hogy 2002-ben, alig 33 évesen választották meg a II. kerület polgármesterévé; baloldali politikusként egy akkor inkább konzervatív kerületben.

„Ebben az időszakban többek között végre felújíthattuk a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot, létrehoztuk az ügyfélszolgálati központot a Margit körúton és azóta is szolgálja a budaiakat a „Klébi” kulturális központ. Később humánpolitikáért felelős főpolgármester-helyettesként végzett munkámnak a fővárosi szakképzés átfogó reformja, számos iskola felújítása, több akkor még fővárosi fenntartású kórház, köztük az Uzsoki, a Szent Imre és a Bajcsy-Zsilinszky fejlesztése, megújítása lett kézzelfogható eredménye. Nagyon szerettem dolgozni az állatkerti Nagyszikla fejlesztésén is” – olvasható a közleményben.

Hírdetés

Hozzátette, „Budapestért felelős kormánybiztosként számos budapesti fejlesztést és a közösségi közlekedés hosszútávú finanszírozásáról szóló kormány-főváros megállapodást hoztam tető alá; máig ez volt a legjobb megállapodás, ami hozzájárult, hogy a közösségi közlekedés végre fejlődő pályára álljon Budapesten. De még az ellenzéki időszakban is értünk el komoly sikert: ellenszélben harcoltuk ki a 3-as metró teljes akadálymentesítését, ami óriási civilizációs előrelépés volt a főváros életében.”

2006 és 2009 között főpolgármester-helyettes, 2010-ben az MSZP főpolgármester-jelöltje volt, de 53:29 arányban alulmaradt Tarlós Istvánnal szemben.

Megjegyezte, a rendszerváltás óta egyedül őt érte az a megtiszteltetés, hogy két fővárosi kerületben is polgármesterré választották. „A mögöttünk álló öt évet sok más mellett a rég várt zuglói útfelújítási program elindulása, a Rákos-patak megújítása, a rendelőink felújítása, a szociális támogatásaink bővítése, köztereink biztonságának javítása fémjelzik” – teszi hozzá.

Közleménye végén köszönetet mond politikai szövetségeseinek és ellenfeleinek, MSZP-s párttársainak, munkatársainak, családjának és a barátainak, „de mindenekelőtt Önöknek: zuglói, II. kerületi, budapesti polgároknak.”

Horváth Csaba a júniusi önkormányzati választáson a harmadik helyen végzett a polgármester-választáson, Zugló irányítását a momentumos Rózsa András veszi át tőle.

Mint ismert, augusztusban a zuglói és az újbudai parkolási rendszer és a BKV informatikai keretszerződésének ügyében korrupciós bűncselekmények miatt vádat emeltek négy jelenlegi és volt MSZP-s politikus, köztük Horváth Csaba ellen is – írja a 24.hu.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »