Drámai mentés a Balatonon, éjszaka

Drámai mentés a Balatonon, éjszaka

Kimentettek a Balatonból egy szólóvitorlázót éjszaka a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) munkatársai.

Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke azt írta közösségi oldalán, hogy több riasztást kaptak szombat este és éjszaka.

Először egy sodródó elektromos kishajót kerestek, amelyen kezdetben négyen tartózkodtak, de az egyik utasa vízbe ugrott és eltűnt.

Mire biztonságba helyeztük a hajót és a rajta tartózkodókat, addigra kiderült, hogy aki vízbe ugrott, már partot ért, jól van, fogalmazott a VMSZ elnöke.

Azt írta, éjfél előtt szinte egy időben két riasztás érkezett hozzájuk. Egyiknél az alsóörsi kikötőben egy rosszulléthez siettek, az ellátás után a beteget átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik az illetőt a veszprémi kórházba szállították.

Hírdetés

A másik esetben összetett kereső-kutató tevékenységet kellett végezniük a vízimentőknek viszonylag nagy területen, a Balaton nyugati medencéjében, ahol egy nem várt dolog történt a szólóvitorlázó-versenyen – írja a VEOL.

Miközben a mezőny már a tihanyi csőhöz közeledett, az egyik hajó járműkövető jele azt mutatta, valami nincs rendben.

Biztonsági okokból megindult a versenyigazgató-rendező motorosa a hajójel irányába. Mivel a versenyigazgató a hajón nem találta a kormányost, azonnal jelezte az esetet a VMSZ csapatának, és pillanatokon belül megindult az éjszakai kutatás a Balatonon az egyre erősödő szélben.

A történet szerencsés véget ért a VMSZ kutató-mentő csapatai és a versenyigazgatóság együttműködésével, hangsúlyozta Bagyó Sándor. Az elnök az eset tanulságait hangüzenetben is megosztotta oldalán.

Friss információnk szerint a vízbe esett illető jól van, megfigyelés miatt tartják kórházban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »