Felfüggesztett börtönbüntetést kaphatnak a Pride megzavarói

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphatnak a Pride megzavarói

Egy társasházban tartott rendezvényen szólalkoztak össze a szervezőkkel.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és – pártfogó felügyelettel kísért – felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz három férfival szemben, akik egy közösségi rendezvény megtartását zavarták meg – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Azt írták, hogy civil szervezetek még 2019. július 1-jére egy XIII. kerületi társasházba – az úgynevezett Pride programsorozat keretein belül – egy rendezvényt szerveztek. A rendezvény nyíltként volt meghirdetve azzal, hogy a szervezők fenntartották a jogot, hogy kizárják a rendezvény szellemiségével ellentétes, félelmet keltő megnyilvánulásokat.

Kora délután három férfi egy csoportosulás részeként megjelent a helyszínen, majd megpróbált bejutni a rendezvényre, azért is, hogy a „rendezvénnyel érintett csoport” szexuális irányultságával, nemi identitásával kapcsolatos elítélő véleményüknek hangot adjanak.

Hírdetés

A bejutás érdekében a szervezőket a helyszínen képviselő egyik férfinak többször nekifeszülve benyomultak a lépcsőházba, ahol a csoportot távozásra felszólító szervezőkkel, illetőleg a lakóház gondnokával szóváltásba keveredtek.

Ezután a lakóház belső udvarán a csoport tagjai a szervezőkkel – kifejezve a rendezvény céljával egyet nem értésüket és az ezzel kapcsolatos elítélő véleményüket – hangosan vitatkoztak.

Az egyik férfi a rendezvényre bejutás érdekében több alkalommal kopogtatott a rendezvény helyszínéül szolgáló lakás bejárati ajtaján, és a vádlottak tiltakozó molinót feszítettek ki – írták.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a három férfit közösség tagja elleni, csoportosan elkövetett erőszak bűntettével vádolja a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség mindhárom terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza, annak előírásával, hogy a pártfogó felügyelet tartama alatt tartózkodjanak az általuk megzavart rendezvényhez hasonló jellegű események, illetve az azok helyszínéül szolgáló nyilvános helyek látogatásától – áll a közleményben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »