A cionizmus- és Izrael-ellenesség is antiszemitizmus – hazudja Orbán minisztere – zéró tolerancia ezzel szemben is

A cionizmus- és Izrael-ellenesség is antiszemitizmus – hazudja Orbán minisztere – zéró tolerancia ezzel szemben is

Magyarország a zéró tolerancia politikáját követi az antiszemitizmus minden formájával szemben, beleértve a cionizmus-ellenességnek, vagy Izrael-ellenességnek álcázott antiszemitizmust is – jelentette ki az európai uniós ügyekért felelős miniszter a magyarországi zsidók deportálásának 80. évfordulója alkalmából tartott ünnepi (nem a mi művünk, az MTI használta az ünnepi szót – a szerk.) megemlékezésen, szerdán Budapesten.

Bóka János kifejtette: a július elsején kezdődött magyar uniós elnökség egyik prioritásává tette, hogy a tagállamokkal, az európai intézményekkel, a kontinens zsidó közösségeivel, illetve más nemzetközi szervezetekkel együttműködve mindent megtegyenek a zsidó élet előmozdítása, az európai zsidó közösségek és a zsidó örökségvédelem érdekében.

Ma amikor szerte Európában az antiszemitizmus és az intolerancia növekedésével kell szembenézni, különösen fontos, hogy határokon és közösségeken átívelő összefogással lépjünk fel a gyűlölet minden formája ellen, és olyan Európát kell támogatnunk, ahol a zsidó közösségek biztonságban és tisztelve érzik magukat – hangsúlyozta a tárcavezető.

Hírdetés

A zsidó kultúra és a zsidó közösségek Európa részét képezik, és ha Európa megtagadja, vagy elvágja gyökereit, akkor azokat többé már nem fogjuk tudni meggyógyítani – hangoztatta.

A budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége által szervezett megemlékezésen Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke beszélt arról, hogy a 20 évvel ezelőtt, az első Orbán-kormány által alapított emlékközpont bemutatja, hová vezet a kirekesztés, a gyűlölet. Hatmillió áldozat árán "tanultuk meg a leckét", és sok erőfeszítésre van még szükség az antiszemitizmus leküzdéséhez – tette hozzá.

A megemlékezés az EU antiszemitizmus elleni munkacsoportjának – Magyarország soros uniós elnökségével összefüggésben – Budapesten tartott üléséhez kapcsolódott.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »