Csúf nyomot hagyott maga után a dunai árvíz a rómain – galéria

Csúf nyomot hagyott maga után a dunai árvíz a rómain – galéria

Csizmaszárig érő sárban néhány helyen, például a Szent János utcában pedig vízben sétálta végig a Római-partot az InfoRádió munkatársa. A római hullámterét korábban jókora magasságban elöntötte a Duna áradó vize, ami mostanra visszahúzódott a medrébe.

Bűzlő iszapot, hordalékot, uszadékot és szemetet hagyott maga után a Duna. A sövényeken mellmagasságban látszik, hogy meddig ért fel a víz.

A Római-part most nem az emberektől, hanem a magas nyomású mosók hangjától és a saras betonon csúszó tolólapátok csikorgásától hangos. Az éttermek, büfék, lakóházak és csónakházak tulajdonosai megkezdték a takarítást és a fertőtlenítést. Többük úgy nyilatkozott, hogy a mostani kisebb árvíz volt, mint a 2013-as, de a pusztítása ugyanakkora.

Hírdetés

Egy étterem-tulajdonos arról számolt be, hogy a konyhában lesz a legtöbb dolguk, mert ott egy nagyon alapos fertőtlenítés után az úgynevezett HACCP szabályoknak megfelelő állapotokat kell elérniük, és újra engedélyt szerezniük a működésre. Úgyhogy idén már ki sem nyitnak.

Az egyik helyi csónakház tulajdonosa azt üzente, hogy most még senki se jöjjön ki a rómaira, akinek nincs dolga itt, mert a fák kidőlhetnek.

A Királyok útján felhúzott töltésen túl a betorkolló utcákat az autósforgalom elől lezárták, minden sarkon rendőrök posztolnak, de a gyalogosok már bejöhetnek. A töltésen munkagépek szedik le és visszük el a magasítás és szélesítés agyagrétegét, úgyhogy vigyázni kell, hová lép az ember – jegyezte meg az InfoRádió munkatársa a helyszínről.

A Királyok útja és a Pünkösdfürdő utca sarkán sajtótájékoztatót tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Csécsi Soma elmondta, hogy a Pünkösdfürdő utca, Római part, Királyok útja, Nánási út, Pók utca határolta területre, a gyalogosok már bejöhetnek, az autósok még nem. Ugyanez a helyzet a Népfürdőn, a Margitsziget és az Óbudai-sziget, azonban még mindenki előtt zárva van.

A csepeli Fácános dűlő egy része már járható, az ingatlan tulajdonosok egymás után érkeznek vissza a területre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »