Peszkov szerint Oroszország háborúban áll: a kollektív Nyugattal Ukrajna területén

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a Nyugat az Oroszország elleni háború megszállottjává vált, és addig folytatják ezt a háborút, amíg Ukrajna ki nem fogy az emberekből – írja a TASS orosz hírügynökség.

Peszkov Jens Stoltenberg (leköszönő) NATO-főtitkár legutóbbi kijelentéseit kommentálta, miszerint nem kell tartani a következményektől amiatt, ha Ukrajna nyugati fegyverekkel támadna mélységi orosz területeket.

„Megszállottjai annak az elképzelésnek, hogy az utolsó ukrán katonáig harcoljanak velünk. Ez a megszállottság személytől függően máshogy és máshogy nyilvánul meg. Stoltenbergnél így”

mondta Peszkov.

„Stoltenberg hamarosan távozik posztjáról. Lényegében ez az oka annak, hogy megenged magának ilyen felelőtlen kijelentéseket”

emelte ki, majd hozzátette, hogy sajnálatos módon Európában többen is vannak, akik osztják Stoltenberg véleményét.

Hírdetés

„Sajnos, úgy gondolom, hogy Európában sokan osztják a véleményét. Rengeteg őrült narratívát hallottunk Európából, amelyek szerint nem kell félni Oroszországtól vagy Putyintól, és nem kell őket komolyan venni”

mondta.

Arra is reagált, hogy Stoltenberg szerint a NATO nem válna az orosz-ukrán konfliktus részesévé azzal, ha lehetővé tenné Kijev számára nyugati fegyverek bevetését orosz területek ellen (értsd: nyugati nagy hatótávolságú rakéták bevetését nyugati katonák általi irányításuk és nyugati műholdas hírszerzési támogatás mellett).

Először leszögezte, hogy Oroszország számára csak a győzelemnek nincs alternatívája Ukrajnában, majd arról beszélt, hogy Oroszország valójában nem Ukrajnával, hanem a kollektív Nyugattal áll harcban: 

„Háború van. Ők háborúban állnak velünk. Kollektív háborút folytatnak ellenünk, kollektív ellenség áll előttünk. Nyíltan kimondják, hogy céljuk Oroszország stratégiai és taktikai legyőzése. (…) Ez arra kötelez bennünket, hogy álláspontjukat rendkívül komolyan kezeljük, lépéseinket pedig ehhez a veszélyhez igazítsuk (…)”

mondta, hozzátéve, hogy ezért kell Oroszországnak győznie a különleges katonai hadműveletben.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »