A Világosság református egyházi műsor 2024. szeptember 22-ei ajánlata

A Pátria rádióban vasárnap a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Kelj fel, vedd az ágyadat, és menj haza! – mondta Jézus a bénának, a jelen apró örömei Hontfüzesgyarmaton, sokféle módja van az ige útjának.

Jézus hajóra szállva átkelt, és elment a maga városába. És íme, odavittek hozzá egy bénát, aki ágyban feküdt. Amikor Jézus látta hitüket, így szólt a bénához: Bízzál, fiam, megbocsáttatnak a te bűneid. Ekkor néhányan az írástudók közül így szóltak magukban: Istenkáromló! Jézus pedig, mivel ismerte gondolataikat, ezt mondta: Miért gondoltok gonoszt szívetekben? Ugyan mi könnyebb? Azt mondani, hogy megbocsáttatnak a te bűneid, vagy ezt mondani: Kelj fel, és járj? De azért, hogy megtudjátok, az Emberfiának van hatalma bűnöket megbocsátani a földön – ekkor ezt mondta a bénának: Kelj fel, vedd az ágyadat, és menj haza! Ő pedig felkelt, és hazament. Amikor a sokaság ezt látta, félelem fogta el őket; és dicsőítették Istent, aki ilyen hatalmat adott az embereknek. A történet üzenetét Lucskay András nagyszalánci lelkipásztor tolmácsolja.

27 éve szolgálja a hontfüzesgyarmatiakat Csernyik Magdolna lelkipásztor, akire gyermekkorában nagy hatással voltak az őt felkaroló hívő emberek. Vele beszélgetünk a szolgálatra való elhívásáról, Hontfüzesgyarmat gazdag múltjáról, a jelen apró örömeiről és a kilátástalan, de Isten kezébe átadott jövőről.

Sokféle módja van az Ige útjának – vallja Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház volt missziói lelkésze, aki az idén fejezte be aktív szolgálatát. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Az Ige fényében címmel Berekfürdőn megszervezett lelkésztovábbképzőjén rögzített előadásából idézünk.

Hírdetés

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

A Világosság egyházi műsor másnap, 13.05 órakor ismét meghallgatható a Pátria rádióban, illetve az adás után az RTVS hangarchívumából a következő elérhetőségen is itt.

A Pátria rádió műsorai az alábbi frekvenciákon érhetőek el: 89,6 MHz Pelsőc, 91,4 MHz Somorja, 98,0 MHz Losonc, 98,3 MHz Kékkő, 98,7 MHz Érsekújvár, 98,9 MHz Pozsony, 102,4 MHz Szenc, 105,8 MHz Szepsi, 105,9 MHz Rozsnyó.

(Iski Ibolya)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »