Bajba került az éttermek csaknem fele

Bajba került az éttermek csaknem fele

Kirívó szabálytalanságot nem tárt fel a gigantikus fogyasztóvédelmi ellenőrzés, de számla és jól feltüntetett árak még mindig nincsenek általánosan.

Egy nagyszabású fogyasztóvédelmi ellenőrzés során „elhasalt” az éttermek mintegy 40 százaléka. Mint az Economx.hu cikkéből kiderül, gyakran volt gond a számlaadással vagy az árakat nem megfelelően tüntették fel.

A fogyasztóvédelmi hatóság kormányhivatalokban dolgozó munkatársai egész évben folyamatosan vizsgálják a kereskedelmi egységeket, vendéglátó helyeket, ugyanakkor nyáron nagyobb számban vannak jelen.

Hírdetés

Az idei nyári ellenőrzésnél a hatóság fogyasztóvédői 400 vendéglátóhelyet vizsgált, és kirívó szabálytalanságok ugyan nem voltak, de általában sok baj akadt az árak vagy a felszolgálói díjak feltüntetésével vagy a számlaadással.

A nyári ellenőrzés során a fogyasztóvédelmi hatóság akkreditált laboratóriumában vizsgálták a naptejek, napkrémek, napolajak UV-sugárzás elleni védelmét. Kedvező eredménynek nevezte, hogy a mikrobiológiai, analitikai vizsgálatok nem mutattak ki szabálysértést, termékbiztonsági szempontból ezek a termékek megfelelőek voltak.

Hangsúlyozta fogyasztói tudatosság fontosságát, példaként említette, hogy a Sziget Fesztiválon a fogyasztóvédők bemutatták a napszemüvegekkel kapcsolatos vizsgálatot, a fesztiválozók odavihették a napszemüvegüket beméretni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »