„Putyin elnök nagylelkű békeajánlata már nincs terítéken” a kurszki támadás után

„Putyin elnök nagylelkű békeajánlata már nincs terítéken” a kurszki támadás után

Vlagyimir Putyin orosz elnök "nagylelkű" békeajánlata "már nincs terítéken", miután Ukrajna megtámadta az orosz kurszki határvidéket – közölte a Kreml egyik illetékese.

Ez egy olyan lépés, amelyet Ukrajna később megbán – emelte ki Dmitrij Poljanszkij.

A Bloomberg-jósda közben megint orosz összeomlásról cikkezik

Az orosz hadsereg hiányt szenved az Ukrajna elleni háborúhoz szükséges katonákból, ami arra kényszerítheti Oroszországot, hogy 2024 végéig újabb mozgósítási akciót indítson – írja a Bloomberg.

Hírdetés

Három, a Kremlhez és az orosz védelmi minisztériumhoz közel álló személy szerint az orosz hadsereg nem kap elég új katonát ahhoz, hogy ellensúlyozza a fronton elszenvedett veszteségeket, amelyek a legmagasabbak a 2022 februárjában kezdődött invázió óta. A regionális hivatalnokok átlagosan nem tudják teljesíteni a sorozási kvótájuk tervezetének több mint egyharmadát.

A lap szerint ez a helyzet arra kényszerítheti Oroszországot, hogy újabb mozgósítási hullámot hirdessen. Az egyik forrás szerint a tisztviselők ezt "rotációnak" nevezhetik, hogy a fronton lévő katonáknak pihenőt adjanak, míg egy másik forrás megjegyzi, hogy 2024 végére újabb mozgósítást jelenthetnek be.

Megjegyezte a kiadvány azt is, hogy Ukrajna Oroszország Kurszki területe elleni inváziója, amely kevés ellenállásba ütközött, rávilágított arra, hogy a Kremlnek milyen kihívásokkal kell szembenéznie a háborúban.

Az, hogy Oroszország nem tudta visszaverni az ukrán támadást és visszaszerezni az ellenőrzést a határa felett, rávilágított védelmi tartalékai hiányára. Moszkva több százezer katonát állomásoztat a frontvonalakon Kelet- és Dél-Ukrajnában, ahol egyre több veszteséggel kell szembenéznie, a harcok pedig megtorpantak – hangsúlyozta a Bloomberg.

A forrás szerint az orosz veszteségek mértéke és az utánpótlás hiánya egyre nehezebbé teszi a háborús stratégia fenntartását. "Kijev és más városok elfoglalása már nem opció, mivel Oroszországnak nincs elég embere" – mondta a forrás.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »