„Valóban a mi Urunk élő Egyháza voltunk” – Rövidfilm készült a lisszaboni ifjúsági világtalálkozóról

„Valóban a mi Urunk élő Egyháza voltunk” – Rövidfilm készült a lisszaboni ifjúsági világtalálkozóról

Américo Manuel Alves Aguiar bíboros, a 2023-as portugál ifjúsági világtalálkozó szervezéséért felelős alapítány elnöke beszél abban a videóban, melyet augusztus 6-án tett közzé a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma.

„Egy évvel később visszatekintettem, és megállapíthattam, hogy megérte a fáradságot.

– fogalmaz a portugál főpásztor.

„Egy évvel később, miként minden ifjúsági világtalálkozó végén, még senki sem tudja elképzelni, hogy a fiatal zarándokok, a helyi egyházak, vagy akár az egyetemes Egyház életében milyen gyümölcsök születhetnek és növekedhetnek. Nem vagyunk képesek ilyen számításokra, amikor Isten életéről beszélünk az emberek szívében. Mégis, lépésről lépésre, az Egyház hétköznapi életében Isten azon munkálkodik, hogy mindenkinek az életét megváltoztassa. Megérte – folytatja Aguiar bíboros – mindenekelőtt azért, mert mi voltunk Urunk élő Egyháza, mely énekel, imádkozik és sír. Amely örvend, bánkódik, tele van reménnyel és bizalommal. Amely újra eggyé válik Jézusban, az élő Jézussal. Amely a Pásztor köré gyűlik, aki pedig örül annak, hogy látja a nyájat haladni, Urunk élő Egyházát, ahol mindannyian szeretett fiak és lányok vagyunk, mindannyian, mindannyian, mindannyian…”

Hírdetés

A Világiak, Család és Élet Dikasztériuma továbbra is figyelemmel kíséri és támogatja a közelgő szöuli IVT előkészületeit a részegyházak szintjén.

A lisszaboni fiatalok a találkozó jelképeit, a fakeresztet és a Salus Populi Romani Mária-kegykép másolatát Krisztus, a mindenség királya ünnepén, november 24-én adják át  a szöuli fiataloknak, a következő IVT házigazdáinak. 

Forrás: Vatikáni RádióVilágiak, Család és Élet Dikasztériuma

Fotó: GMG Lisboa 2023/João Lopes Cardoso

Videó: Világiak, Család és Élet Dikasztériuma

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »