Walesben is győzött a magyar bajnok (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Walesben is győzött  a magyar bajnok (Labdarúgás,  Bajnokok  Ligája)

Hazai 5–0 arányú sikerét követően kedden a formalitásnak számító idegenbeli mérkőzésen 2–1-re nyert a Ferencváros a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

Az első félidő játékára alaposan rányomta a bélyegét, hogy a párharc már a nyitó felvonás alkalmával eldőlt. Többnyire mezőnyharc zajlott a pályán, azonban így is a Ferencváros birtokolta többet a labdát és az ellenfél kapujához is többször jutott el. Közvetlenül a szünet előtt aztán az első mérkőzésen is eredményes norvég Kristoffer Zachariassen kiugratásból talált a hálóba egy szép emeléssel.

Hírdetés

A térfélcserét követően is folytatódott a két büntetőterület közötti mezőnyjáték, melyet a Ferencváros tizenegyese tört meg, miután a büntetőlövést a belga Philippe Rommens értékesítette. A hátralévő szűk félórában csendesen csordogált a találkozó, a házigazdák nem tudtak, a vendégek pedig már nem akartak gólra törően futballozni. A ráadásban aztán a walesi csapatnak váratlanul összejött a becsületgól Joshua Daniels révén, így a holland Pascal Jansen irányítása alatt először kapott gólt a zöld-fehér mezes együttes, amely magabiztosan lépett a következő körbe.

A 35-szörös magyar bajnok legrosszabb esetben is a Konferencia Liga csoportkörében lesz érdekelt ősszel, míg a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájához további két párharcot kell megnyernie. A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a zöld-fehérek a dán Midtjylland ellen lépnek pályára. Az első összecsapást augusztus 6-án idegenben, a visszavágót egy héttel később hazai pályán játssza a Fradi.

Eredmény, Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó: The New Saints–Ferencváros 1–2 (gólszerzők: Daniels 90+1., illetve Zachariassen 43., Rommens 62. – tizenegyesből) – összesítésben: 1–7.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »