Mert nem a félelem lelkét kaptuk (Református hírnök)

Mert nem a félelem lelkét kaptuk (Református hírnök)

Július 8–12. között az aldobolyi és sepsibodoki református gyülekezetek gyermekei közös táborban vettek részt. A helyszín ezúttal a Csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központ és Lovasiskola volt, ahova a gyermekek örömére vonattal utaztunk.

Rendhagyónak számított a tábor, hiszen ez alkalommal az áhítatok, játékok mellett lehetőségünk volt lovagolni tanulni. Kevés gyereknek volt lóval ilyen közeli tapasztalata, ezért megerősítő volt látni, ahogy az oktatók szakszerű munkájának következtében oldódtak a kezdeti félelmek. Az, aki a nap elején alig mert belépni az istállóba, a nap végén már nyergelte, fésülte a lovat, vagy épp a patáját tisztította ki. Az újszerű élmények az esti áhítatokon kerültek feldolgozásra, így szó volt arról, hogy miként tudunk szembenézni félelmeinkkel vagy éppen legyőzni azokat. Megtanultuk, hogy milyen fontos tekintettel lenni egymásra, figyelni egymásra, valamint azt is, hogy nemcsak a lovakat lehet zablával irányítani, hanem Jakab apostol szerint a nyelvünket is meg kell zabolázni, hogy építő, szép beszéd hagyja el a szánkat. Végül a közösség szerepét, az összetartozás érzését erősítettük meg a záró áhítaton, amelybe az otthon lakói is bekapcsolódtak.

Hírdetés

Köszönjük a házigazdák kedvességét, figyelmességét, és köszönjük a támogatóknak, a fent említett egyházközségeknek, Kovászna Megye Tanácsának és a Communitas Alapítványnak.

Roth Levente lelkipásztor


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »