Tomáš: Ficonak valószínűleg félmeztelenre kell vetkőznie, hogy elhiggyék, tényleg merénylet áldozata lett

Tomáš: Ficonak valószínűleg félmeztelenre kell vetkőznie, hogy elhiggyék, tényleg merénylet áldozata lett

A szlovák kormányfő gyors felépülése miatt összeeskövéselméletek keltek életre liberális, progresszív körökben, miszerint könnyen lehet, hogy a Robert Fico elleni merénylet csak megrendezett volt. Őrült időket élünk – fogalmazott Erik Tomáš (Hlas-SD) szociálisügyi miniszter, aki szerint lassan oda jutunk, hogy Ficonak félmeztelenre kell vetkőznie, hogy az emberek lássák testén a golyók nyomait.

Felépülése gyorsabb a vártnál, az őt ért sérülések ellenére jobb állapotban van, mint gondolták. Örülök annak, hogy az aljas merénylet után Robert Fico ismét megmutatkozott a nyilvánosság előtt. Óriási szerencséje volt, egy hajszál választotta őt el a halálól – tette hozzá a miniszter, aki korábban még a Smerben Fico szóvivőjeként dolgozott.

Vitapartnere a TA3 vasárnap délelőtti, Politikában című vitaműsorában Marián Viskupič (SaS) volt. Az ellenzéki politikus kritizálta a kormányt, hogy a koalíció a választások óta eltelt időben főleg saját magával foglalkozott, az embereknek adott ígéretekről, mint amilyen például az üzemanyagárak mérséklése, megfeledkeztek. Viskupič elmondta, hogy a kormány emelte a politikusok bérét és csökkentette a korrupciós ügyekért kiszabható büntetést.

Erik Tomáš szerint azonban maga az Alkotmánybíróság mondta ki, hogy a Büntetőjogi Kódex változtatása megfelel az alkotmánynak.

„Önök totális vereséget szenvedtek, hiszen előtte hetekig hergelték a közvéleményt arról, hogy alkotmányellenes lépésekre készülünk. Tüntetéseket szerveztek, mely oda vezetett, hogy merényletet követtek el Robert Fico ellen „

Hírdetés

– fogalmazott Tomáš .

Marián Viskupič válaszában elmondta, hogy minden merényletnek pszichikai hatásai vannak és aggódik azért, hogy mit okozhatott Robert Fico pszichikájában az ellene elkövetett merénylet. itt Fico Cyrili és Metód ünnepén mondott beszédére utalt, melyben ráknak nevezte a társadalomban eluralkodott liberalizmust, mely káros az országra nézve.

Egyúttal kriitzálta a kormányt a liberális oldal elleni támadások miatt. Kijelentette, hogy ha elüldöznek az országból, aki másként gondolkodik, az kárára lesz az országnak.

Válaszában Tomáš úgy reagált, hogy a kormányfő nem az emberekről, hanem az ideológiáról beszélt, miközben az ellenzék vezetőjének apja, Michal Šimečka személyeskedett a kormánykoalíció választóival, akiket emberbőrbe bújt disznóknak nevezett, megkérdőjelezve moralitásukat amiatt, ahogy szavaztak.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »