Biden nem könnyíti meg a kampánystáb dolgát: büszke arra, hogy ő az első fekete női alelnök

Biden nem könnyíti meg a kampánystáb dolgát: büszke arra, hogy ő az első fekete női alelnök

Nagy erőkkel dolgoznak az amerikai választók bizalmának visszanyerésén a demokraták, miután Joe Biden rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott a múlt heti televíziós vitán. Az amerikai elnök saját kampánycsapata munkáját sem könnyíti meg, ugyanis július 3-án egy rádióinterjúban fekete elnöknek és nőnek nevezte magát.

Sokakban megkérdőjeleződött Joe Biden amerikai elnök jelöltsége és alkalmassága, miután siralmas teljesítményt nyújtott a múlt héten megrendezett televíziós vitán. A Fehér Ház szerdán hivatalosan is cáfolta Joe Biden visszalépésének reális lehetőségét. Az elnök kampánycsapata szerint mindent megtesznek, hogy eloszlassák a kétségeket Joe Biden alkalmasságáról, és hogy visszaszerezzék a választók bizalmát.

Az amerikai elnök csütörtökön, az amerikai függetlenség napja alkalmából a philadelphiai Wurd csatornának adott interjút, ahol ismét sikerült kínos helyzetbe hoznia magát – írja az Independent.

Egyébként büszke vagyok arra, hogy, mint mondtam, én vagyok az első alelnök, az első fekete nő… aki egy fekete elnök mellett szolgál…

– fogalmazott a rádióinterjúban Joe Biden.

Az amerikai elnök nehezen találta a szavakat, miközben minden bizonnyal Kamala Harrisre, az első fekete női alelnökre, és Barack Obama kormányában eltöltött idejére próbált utalni. Joe Biden az utóbbi időben rendszeresen kínos helyzetbe hozza magát nyilatkozataival. Legutóbb szintén gondja volt a szavakkal, és eltévesztette Rishi Sunak titulusát, előtte pedig figyelmen kívül hagyta, hogy a brit királynő meghalt. Az amerikai elnöknek a koordinációs képességeivel is problémái akadtak. Előfordult, hogy a kamerák előtt elesett vagy beverte a fejét egy helikopterbe.

Június 27-én, helyi idő szerint este tartották Donald Trump és Joe Biden első 2024-es televíziós vitáját a CNN hírtelevízió stúdiójában. A csatorna megrendelésére készült közvélemény-kutatás szerint a nézők 67 százaléka Donald Trumpot látta a vita győztesének – írja az Index.

Én irányítom a világot!

Az ABC News-nak adott interjúban, melyet a Mandiner szemlézett, Biden elmondta, továbbra is kitart amellett, hogy nem száll ki az elnökválasztási versenyből, illetve úgy fogalmazott:

senki sem alkalmasabb nálam az elnöki posztra, én irányítom a világot.

Hírdetés

Azt a felvetést viszont elutasította, hogy részt vegyen egy kognitív teszten, amely felmérné, milyen állapotban van. Szerinte „ilyen teszten megy át nap, mint nap”, miközben elnöki feladatait végzi.

Kijelentette, „csak a Jóisten” tudná meggyőzni, hogy visszalépjen a jelöltségről. „Nézze, ha a Mindenható lejönne, és azt mondaná: »Joe, szállj ki a versenyből«, én kiszállnék. A Mindenható nem jön le” – fogalmazott.

"Nézni is fájdalmas" – visszalépésre szólította fel Bident a The Economist is

Titokban rögzítették, ahogy Trump azt mondja Bidenről: lerobbant szarkupac, vissza fog lépni

Ismerős hozzáállás – Biden: elkúrtam, de nem adom fel!

Az elnöki stáb megmagyarázta: Biden délután 4 után már semmire se jó

NYT: Biden a visszalépés lehetőségét mérlegeli

A Fehér Ház szerint Bidennek csak "rossz estéje" volt az elnökjelölti vitán

Biden csodálatra méltó elnök volt a New York Times szerint, mégis a visszalépését követeli az érte rajongó lap

Biden: "nem vitázom olyan jól, mint egykor, de Trump elpusztítja a demokráciát"

Siralmas teljesítményt nyújtott Biden az elnökjelölti vitán, a visszaléptetésén gondolkodnak

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »